בעלי קריסטל בעפולה מציע לרכוש את תדיראן
בעלי מפעל קריסטל, משה ממרוד, הודיע לוועדת הכספים כי הוא מנהל מו"מ עם חברת "קרייר" האמריקנית, בעלת מפעל המזגנים שצפוי להיסגר. הוועדה ביקשה שיגיש תוכנית מסודרת לצורך קבלת סיוע, אך לא עסקה בשאלה האם מפעל המזגנים ימשיך להיות מופעל בידי העובדים הקיימים
הבעלים של מפעל "קריסטל" בעפולה, משה ממרוד, מנהל משא ומתן עם חברת "קרייר" האמריקנית, הבעלים של מפעל המזגנים "תדיראן", לרכישת המפעל לאחר שהוחלט להפסיק את ייצור המזגנים ב-31 בדצמבר. ממרוד הודיע זאת היום (ד') לוועדת הכספים, ואמר כי הרכישה מותנית בסיוע שיקבל מהממשלה. הוועדה לא עסקה בשאלת המשך הפעלת מפעל המזגנים בידי העובדים הקיימים, אם תתממש הרכישה.
- עובד תדיראן מעפולה: המשפחה תתפרק
- פינס: מפעל תדיראן - יכול להתחרות בסין
- ועדת הכספים מנסה למנוע פיטורים בתדיראן
"המפעל שלי מעסיק מאות עובדים ואני לא רוצה להיכנס לעסקה שתסבך אותנו", אמר ממרוד. הוא הוסיף כי אם קרייר תפסיק לרכוש את מזגני תדיראן, עסקת הרכישה בספק. "זה יהיה צעד לא כלכלי, אבל הסיוע הממשלתי יהפוך את העסק לכלכלי", אמר.
נציג האוצר, ערן פולק, אמר כי הסיוע יכול להינתן במסגרת המסלולים הקיימים למשקיעים במרכז ההשקעות.
סגנית מנהל מרכז ההשקעות, אתי עזריאל, אמרה כי מפעל תדיראן כבר קיבל מענקים בסך כולל של 60 מיליון שקל ב-30 שנות קיומו ומסלולי הסיוע להמשך טיפולו יהיה בהתאם לכוונות הרוכש.
יו"ר הוועדה, ח"כ משה גפני שאל את נציג האוצר מדוע הממשלה לא מגנה על מזגני תדיראן בהעלאת המכס על מזגנים מיובאים מחו"ל. פולק השיב שהעלאת המכס תפגע בהסכמי סחר בינלאומיים. גפני השיב: "האוצר יותר צדיק מהאפיפיור. למדינה מותר להגן על תוצרתה. אם ארצות הברית הטילה מכס על ייבוא צמיגים מישראל, אנחנו יכולים לנקוט בצעד דומה. דרישת האוצר בעניין זה היא חלמאית".
ח"כ שלי יחימוביץ' (העבודה) העירה: "יש משהו לא מוסרי בעובדה שבעל חברה הולך הביתה עם הרבה כסף שקיבל מהמדינה והעובדים יפוטרו וילכו הביתה בידיים ריקות". לדבריה מתגבשת קבוצה של משקיעים שהיעד שלהם להציל את מקומות העבודה.
גפני סיכם את דיון המעקב בסוגיית משבר תדיראן בבקשה מהרוכש המיועד להגיש למרכז ההשקעות ולאוצר תוכנית עבודה, ואמר כי אם הרוכש ייתקל בקשיים, הוועדה תשתדל לסייע לו. מהאוצר ביקש גפני לשקול בכל זאת להעלות את המכס על מזגנים מיובאים.
עוד על החג העצוב של עובדי תדיראן: בכתבת ראש השנה של ynet כלכלה