שתף קטע נבחר

 

השגריר בקהיר, העורכת וסערת הנורמליזציה

מצרים סוערת וגועשת בעקבות פגישה שקיימה עיתונאית בכירה עם השגריר שלום כהן, ואגודת העיתנאים אף דורשת לפטרה. העיתונאית, האלה מוסטפא, מבהירה בתגובה כי קיבלה אישור מלמעלה לקיים את הפגישה, ומאיימת לחשוף עוד עיתונאים רבים שמקיימים קשרים עם ישראלים

שגריר ישראל במצרים עומד במרכזה של סערה המתחוללת בימים אלה במדינה. ביקור שקיים השבוע השגריר שלום כהן במערכת מרכז המחקרים הממשלתי "אל-אהראם" בקהיר עוררה סערה רבתי - בטענה כי מדובר ב"נורמליזציה עם ישראל", שאינה מקובלת. אגודת העיתונאים המצרית אף ביקשה לפטר את העיתונאית שנפגשה עמו, האלה מוסטפא, בתואנה זו.

 

נראה, כי גם השגריר כהן וגם ד"ר מוסטפא נותרו המומים לנוכח התגובה החריפה והרעש שנוצר בעקבות הפגישה. גורמים בשגרירות ישראל הביעו היום (ה') בשיחה עם ynet צער, אכזבה ותדהמה על הסערה שנוצרה בעקבות יוזמתו של כהן. "אנו מצרים על התנהלותן של האגודות במצרים,

אשר ממשיכות לפגוע בכל יוזמה שתכליתה לקדם את היחסים בין העמים, ובכלל זה לטובת העם הפלסטיני", אמרו אותם גורמים.

 

מוסטפא עצמה טוענת בתוקף כי לא היה בפגישה דבר חריג, כי קיבלה את אישור הממונים עליה וכי עיתונאים מצרים נפגשים כל העת עם גורמים ישראליים. הסיבה היחידה לסערה שהתחוללה, לטענתה, היא ניסיון של גורמים שונים לפגוע בה באופן אישי.

 

תחילתו של הסיפור ביוזמתו של השגריר כהן לארגן יום עיון, בשאלה האם השימוש שעושים בסוגיית הנורמליזציה אכן מסייע לקידום הסוגייה הפלסטינית. הוא פנה ל"אל-אהראם" - מרכז שמפעיל בין היתר את היומון הממסדי "אל-אהראם" ואת המגזין "דמוקרטיה" - וביקש להיפגש עם נשיא מועצת המנהלים של המרכז, ד"ר עבד אל-מונעם סעיד. זאת, לאחר שנועד עם בכירים במשרד החוץ המצרי, העלה בפניהם את הנושא ולא נתקל בהסתייגות של ממש.

 

סעיד הסכים לפגישה אך ביקש לקיים אותה "לאחר הרמדאן", ולכן פנה כהן להיפגש בינתיים עם מוסטפא - אחת מהעיתונאיות הבכירות במרכז והעורכת של "דמוקרטיה". לאחר תיאום מוקדם הגיע כהן לפגישה ביום שני השבוע. אף שאין מדובר בפגישה חריגה בין כהן לבין אשת תקשורת מדרג שכזה, עורר העניין סערה.

 

"מטילים ספק בלאומיות שלי?"

יו"ר אגודת העיתונאים, מכרם מוחמד אחמד, אמר שלשום ליומון "אל-קודס אל-ערבי" היוצא לאור בלונדון כי הוא לא יקבל שום חריגה מהקונצנזוס העיתונאי, המתנגד לנורמליזציה עם ישראל. לדבריו, היום צפויה להתכנס פגישה של מועצת אגודת העיתונאים, "כדי לקבל החלטה בעניין".

 

על פי הפרסומים בתקשורת הערבית בפרשה, הייתה זו ד"ר מוסטפא שהזמינה את השגריר כהן לפגישה. אולם היא מיהרה להתנער מכך, והתעקשה כי גורמים בכירים במערכת ידעו על הפגישה מראש, וכי ד"ר סעיד "ידע מראש על הביקור ולא התנגד אליו באופן ישיר. אם היה מתנגד הביקור היה נמנע".

 

בראיונות לתקשורת הערבית, האשימה מוסטפא כי עיתונאים שמנסים להכפיש את שמה עומדים מאחורי פרסום הדברים ברוח זו. "יו"ר מועצת המנהלים, ד"ר סעיד, נפגש בעצמו עם אישים ישראלים ויהודים פעמים רבות במצרים ומחוצה לה, והוא אף נסע לתל-אביב בעבר", היא אמרה.

 

מוסטפא אף הזהירה כי בכוונתה "לחשוף את כל העיתונאים שמשתפים פעולה עם ישראל, נפגשים עם אישים ישראלים, אוכלים ומקיימים ביקורים הדדיים באופן רשמי ובלתי רשמי". לדבריה, ישנם כנסים שמתקיימים בחו"ל בין כותבים ואנשי רוח מצרים וישראלים. "אני מוכנה לפתוח את הנושא של אלה שמטילים ספק בלאומיות שלי", הוסיפה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השגריר כהן. צער, אכזבה ותדהמה
צילום: רויטרס
מומלצים