שתף קטע נבחר
 

מתברר שהאבטלה לא עלתה: נותרה על 7.9%

בניגוד לפרסומים קודמים, שיעור הבלתי מועסקים נותר ב-3 החודשים האחרונים ללא שינוי ומספרם נאמד בכ-237 אלף איש. בכך מתקנת הלמ"ס את הערכותיה הקודמות, לפיהן עמד שיעור האבטלה במאי על 8.4% וברבעון השני כולו על 8%

שיעור הבלתי מועסקים בחודש יולי 2009 נותר יציב, ועמד על 7.9%. כך עולה מנתוני הלמ"ס שפורסמו היום (ה'). מספר הבלתי מועסקים עמד על 237 אלף איש. מדובר בשיעור זהה לרמה שנרשמה בחודשים אפריל, מאי ויוני 2009. לעומת זאת, בחודש המקביל אשתקד, יולי 2008, עמד שיעור הבלתי מועסקים על 5.9%.

 

 

בכך, מתקנת הלמ"ס לאחור את נתוני הבלתי מועסקים שפורסמו בחודשים האחרונים. נציין, שבכל פרסום ממסייגת הלמ"ס את הנתונים בשל היותם אומדנים מוקדמים הנתונים לשינויים - עד 3 חודשים אחורה. על פי הפרסומים הקודמים, עמד שיעור האבטלה בחודש מאי על 8.4%, ואילו שיעור האבטלה ברבעון השני כולו עמד על פי ההערכה הקודמת על 8%.

 

נתוני התעסוקה משתלבים עם נתוני התוצר המקומי הגולמי, לפיהם יצאה ישראל ממיתון ברבעון השני של השנה. אומנם התל"ג עלה ב-1% בחישוב שנתי, אך חלה ירידה בצמיחה לנפש, שכן בישראל יש ריבוי טבעי גבוה. כך שקשה לומר שמדובר בהתאוששות, אלא יותר בהתמתנות ההידרדרות.

 

על אף נתוני התעסוקה המעודדים, המשבר הכלכלי כן גבה מחיר מהמועסקים במשק, ומקבלי ההחלטות מזהירים שהאבטלה עלולה לעלות. ברבעון השני כולו נרשמה עלייה לעומת הרבעון הראשון: בחודש מרס עמד שיעור האבטלה על 7.7%, בפברואר על 7.5% ובינואר על 7.2%.

 

בלתי מועסקים (מובטלים) הם אנשים שלא עבדו אפילו שעה אחת בשבוע הקובע וחיפשו עבודה באופן פעיל בארבעת השבועות האחרונים שקדמו לו, על ידי רישום בלשכות העבודה, על ידי פנייה אישית או בכתב למעסיק וכו', והיה באפשרותם להתחיל לעבוד בשבוע הקובע, אילו הוצעה להם עבודה מתאימה.

 

בלמ"ס מציינים שהאומדנים החודשיים נתונים לשינויים ניכרים יותר מהרבעוניים. זאת, משום שהאומדנים החודשיים מבוססים על שליש מהמדגם הרבעוני, ולכן טעויות הדגימה בהם גבוהות יותר מאשר באומדנים הרבעוניים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לשכת התעסוקה
צילום: הרצל יוסף
מומלצים