ביל קלינטון: יש להבין למה נשיא איראן משתלח
בראיון טלוויזיה העריך הנשיא לשעבר שההתקפות של מחמוד אחמדינג'אד באות בתגובה לביקורת על דיכוי המהומות באיראן. רעייתו שרת החוץ נערכת לדון בנושא הגרעין האיראני עם שרי החוץ של רוסיה וסין, במאמץ למנוע משיכת זמן במשא ומתן
נשיא ארצות-הברית לשעבר, ביל קלינטון, אמר היום (ג') כי הנשיא האיראני מחמוד אחמדינג'אד "תוקף את העולם", וחשוב שההנהגה האמריקנית תנסה להבין מדוע. במקביל, נערכה אשתו, מזכירת המדינה הילרי לקינטון, לסבב שיחות בניו-יורק עם שרי החוץ של רוסיה, סין, גרמניה, צרפת ובריטניה, לתיאום עמדות לקראת חידוש המשא ומתן עם איראן ב-1 באוקטובר.
בראיון לתוכנית הבוקר של רשת NBC העריך קלינטון שההתקפות של נשיא איראן, ובכלל זה ההכחשה החוזרת ונשנית של קיום השואה, נובעת מהביקורת הבינלאומית על האכזריות של המשטר האיסלאמי כלפי המפגינים במהומות אחרי הבחירות ב-12 ביוני. לדבריו, התנהגותו של אחמדינג'אד מעמידה בסימן שאלה את האסטרטגיה האמריקנית. הוא תהה אם יש כלל דרך לנהל דיאלוג עם איראן.
ממשל אובמה ממשיך להשתתף במשחק הדיפלומטי מול איראן, כדי לשכנע את השותפות בשישיה שאין בעצם עם מי לדבר. דיפלומטים מערביים סבורים כי הפערים עם איראן בלתי ניתנים לגישור. בעוד שאובמה ואחמדינג'אד ינאמו מחר בפתח הכינוס השנתי של עצרת האו"ם, תנהל הילרי קלינטון מפגשים חשובים בנושא איראן עם שרי החוץ של רוסיה וסין.
קלינטון מעוניינת לנצל את המפגשים עם הרוסים
והסינים כדי למנוע משיכת זמן מצד האיראנים. היא תנסה לשכנע אותם שיש לקבוע קריטריונים שלפיהם יוכלו המעצמות להעריך אם יש טעם בהמשך השיחות. בתוך כך הביע שר החוץ הצרפתי ברנאר קושנר התנגדות צרפתית להטלת חרם על יבוא נפט מזוקק לאיראן, צעד שארה"ב מעוניינת בו ומחפשת תמיכה בהוצאתו לפועל אם יכשלו השיחות עם איראן.
בראיון ל"ניו יורק טיימס" אמר שר החוץ הצרפתי "אני חושב שזה קצת מסוכן". הוא הביע חשש כי הנפגעים העיקריים יהיו "בעיקר העניים". לדברי שר החוץ הצרפתי, "זו אפשרות שאנחנו צריכים לבדוק גם אותה, אבל היא לא האפשרות המועדפת עלי". לא ברור אם זו גם עמדתו של הנשיא ניקולא סרקוזי, אך אם יתברר שצרפת מתנגדת לצעד הזה, ארה"ב לא תצליח להעבירו בשיחות השישייה.