מזכ"ל האו"ם: לפעול נגד הגרעין והעוני בעולם
באן קי-מון פתח את עצרת ה-64 של האומות המאוחדות וקרא להסדר מדיני צודק במזרח התיכון שבמרכזו שתי מדינות - ישראל ופלסטין- החיות זו לצד זו בשלום. הוא התייחס גם לסוגיית האקלים ואמר: "עלינו להתמודד איתו כמשפחה אנושית אחת"
מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, פתח אחר הצהריים (יום ד') את העצרת הכללית ה-64 של הארגון וקרא לכל אומות העולם להתאחד לטובת פירוז מנשק גרעיני והתמודדות עם העוני הגובר כתוצאה מהמשבר הכלכלי העולמי. בנוסף, קרא באן לנשיאים, ראשי ממשלות ודיפלומטים מ-192 המדינות החברות באו"ם להתגבר על המחלוקות ולהגיע להסכם עולמי בסוגיית האקלים בהקדם.
"משבר המזון, האנרגיה, המיתון ושפעת החזירים היכו בנו בבת אחת והעולם מביט אלינו לפתרונות", אמר באן בנאומו. "אם יש זמן לפעול בשיתוף בינלאומי תוך כדי יצירת פעולה עולמית קולקטיבית אמיתית - הזמן הזה הוא עכשיו". בהתייחס לסוגיית ההתחממות הגלובלית קרא באן למדינות העולם "להתייחס לאתגר הגדול ביותר שעומד בפנינו כמשפחה אנושית אחת".
מזכ"ל האו"ם. הגרעין והעוני במרכז (צילום: AFP)
הוא התייחס לנעשה במזרח התיכון וקרא לחידוש המשא ומתן להסדר צודק שבמרכזו שתי מדינות - ישראל ופלסטין - החיות זו לצד זו בשלום. מזכ"ל האו"ם ציין גם כי הוא מקווה לראות את העם האפגני והפקיסטני "יוצא מהלילה הארוך שבו הוא נתונים".
לאחר מכן דיבר הנשיא הלובי החדש של עצרת האו"ם, ד"ר עלי טראקי.
בנאום הבכורה שלו בתפקיד אמר טראקי כי "עצרת האו"ם, עם המנדט שלה והלגיטימיות הבינלאומית שלה, חייבת למלא את חלקה למימוש היעד של שלום כולל במזרח התיכון".
טראקי, שהיה שר החוץ של לוב, צפוי לכהן כנשיא העצרת בשנה הקרובה ויהיה אחראי על סדר היום שלה. "שאלת פלסטין והמצב במזרח התיכון היו על סדר היום של העצרת הכללית במשך שנים רבות. למרות מאמצים רבים, שאלת פלסטין והעימות הערבי-ישראלי נשאר בלתי פתור וממשיך להוות איום רציני על שלום וביטחון העולם. יש הכרה עולמית שהידרדרות התנאים בשטחים הכבושים הפכה את המצב לבלתי נסבל. דרוש בדחיפות הסדר קבע", אמר טראקי.