שתף קטע נבחר
 

Picasa 3.5: כל הפנים והשמות

גוגל מביאה למחשב שלכם את זיהוי הפנים שעובד בעיקר ברשת, ומנסה לזהות את כל החברים והמשפחה שצילמתם במהלך השנים. הזיהוי עובד עם מעט מאוד טעויות, אבל דורש סבלנות וצריך ללמד את המחשב במשך כמה שעות בשביל להגיע לתוצאות טובות. בדקנו

טכנולוגיית זיהוי פרצופים בתמונות, שאמורה להחליף, או לפחות לעזור לעין האנושית לזהות אנשים אחרים, מתפתחת בשנים האחרונות בצורה מעניינת מאוד ומספר חברות גדולות וקטנות נכנסות לתחום.

 

חברת Riya עסקה בזה בשעתו, וניסתה לפתח חיפוש ויזואלי אבל נכשלה נסגרה כבר, חברת Face.com הישראלית מצליחה לזהות אנשים בפייסבוק ומדאיגה את החוששים לפרטיותם, אפל מתגאה בתכונה הזו בפרסומות שלה, וגם גוגל בפנים - באמצעות פיקסה, שירות שיתוף התמונות שלה.

 

העקרון די פשוט. מאתרים אנשים מוכרים בתמונות שלנו, מצמידים להם את השמות של האנשים שמאחורי הפרצופים, והן, התוכנות, סורקות את שאר האלבום ומחפשות תמונות אחרות של הפרצופים שסימנו.

 

כמובן שככל שנעזור לתוכנה יותר ונלמד אותה - כך הזיהוי יהיה מדוייק יותר. לפני כשנה איפשרה גוגל לזהות פרצופים באלבום המקוון שלה, וכעת נוספה האפשרות הזאת גם לגירסה החדשה (3.5) של תוכנת המחשב Picasa המקומית לניהול אלבומים. זאת לצד תכונות אחרות כמו Geotagging.

 


 

ניסינו לאתגר אותה עם מאגר די גדול של כ-15,000 תמונות, שנאספו במהלך כתשע שנות צילום דיגיטלי. מעבר לשיפור באיכות במרוצת השנים (עם שדרוג המצלמות ופיתוח מיומנות הצילום) החברים והמשפחה גם התבגרו, הזדקנו, החליפו תספורות וצבעי שיער ונראים שונה מתמונה לתמונה. בסוף התהליך, אמורה התוכנה לאפשר לאתר את כל התמונות של אדם מסויים על פי שמו.

 

לא צריך לעבור תמונה-תמונה ולסמן בהן את הפנים. התוכנה עוברת באופן אוטומטי על כל התמונות באלבום, וחותכת בעצמה את מה שלפחות נראה לה כמו פרצוף. בכ-12 שעות עבודה הצליחה פיקסה לחתוך כ-13,000 תמונות פנים בתוך המאגר, או לפחות מה שנראה כמו פנים.

 

אפילו ציורי קיר

באלבום שלנו פיקסה איתרה איורים, ציורי קיר, פוסטרים, צילומים שהופיעו בפריים - גם אם זה על גבי עטיפה של תקליט שנמצא מאחורה ולא בפוקוס, ובמקרים מסויימים חפצים שפשוט נראים כמו פנים. מרשים.

 


לתייג את ערפאת? זיהוי פנים מציורים ותמונות אקראיים 

 

מסדר זיהוי

מכיוון שמדובר במאגר כל כך גדול, פיקסה המשיכה בתהליך הזיהוי, אבל הוא נעשה ברקע ואפשר להתחיל במלאכת הלימוד. התוכנה ממיינת בעצמה את התמונות ומקבצת סדרות של תמונות דומות, ומוציאה מהן אחת למסדר זיהוי.

 

עלינו להקליד שם, אותו אפשר לקשר גם לאנשי הקשר בג'ימייל, או לבחור להתעלם מהתמונה, אם מדובר באדם שאינו מוכר ורלוונטי לנו, או בקקטוס שהלבישו עליו משקפיים. לאט לאט הולך ונבנה מאגר של החברים והמשפחה, ואנחנו יכולים להמשיך ללמד את התוכנה איך נראה כל אדם בזווית שונה, בתאורה שונה, ובעיקר - בשלבים שונים בחייו. אם אנחנו לא בטוחים מי מצולם, אפשר לגשת בקלות לתמונה המקורית.

 

קשה להעריך את מידת הדיוק, אבל אפשר לומר שפיקסה לא עקבית בהתנהגות שלה. בבדיקה שלנו היא זיהתה את הפנים שלי, מתוך צילום קטן שהופיע על מסך המחשב ברקע והיה מטושטש מאוד וכן תמונות עם תחפושות, תלבושות ופאות שונות, אבל מצד שני, לא זיהתה תמונות אחרות ודי ברורות שלי עם שיער אחר, וכמות שונה של זיפים.

 


 זיפים הם מכשלה. מסדר זיהוי של פיקסה

 

פיקסה זיהתה בטעות תמונה של אבא שלי וחשבה שזה אני. בהתחשב בכך שאנחנו דומים זה הגיוני, אבל פיקסה גם זיהתה לא נכון את אחי הגדול - שלא דומה לי, והצמידה אותו אלי. היו גם טעויות נקודתיות של תמונות מטושטשות או חשוכות, אבל הטעויות היו בכמות כמעט זניחה ונסבלת.


 

אהוד קינן. ותמונה אחת שלא.

 

בעיות ביטחון עצמי?

יתכן שזה בגלל שלתוכנה יש קצת חוסר בטחון עצמי, או גישה של "ללכת על בטוח". תלוי איך מסתכלים על זה. כאן מגיע שלב נוסף בלימודים. ליד שמות החברים מופיעים סימני שאלה, היכן שפיקסה לא בטוחה בזיהוי. אצל כל חבר או בן משפחה יופיעו מספר תמונות שהזיהוי שלהן הוא לא ודאי, ואפשר לסמן V אם מדובר באדם הנכון, או X בשביל למחוק אותו, וכך לעזור לפיקסה עוד קצת להבין איך כל אחד נראה.

 


 מי מכיר? מי מזהה את אלון גור אריה? פיקסה, כנראה

 

סיכום

באופן כללי ניתן לומר שלתוכנה לתוכנה עקומת למידה גבוהה וסוג של מוטיבציה - עד כמה שבינה מלאכותית יכולה להיות מלאה בזה. עם קצת סבלנות, ובתוך כמה שעות - פיקסה תמצא לא מעט תמונות שלכם ושל החברים והמשפחה - ואלי כאלה שלא זיהיתם בעצמכם, או אפילו לא ידעתם שהם מופיעים בהן. זה, אגב, יהיה זמן טוב למחוק או להחביא אותן.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים