נפגעת גראד לגולדסטון: "למה לא התייחסת אלי?"
ד"ר מירלה סידרר נפגעה קשה מאוד בקניון באשקלון, והעידה בפני ועדת האו"ם. היום היא הטיחה בשופט גולדסטון: "למה לא התייחסתם? זה לא הותיר בכם הלם?" - ועזבה בהפגנתיות
"אני לא מבינה למה לא התייחסתם לסיפור שלי? במיוחד אתה השופט גולדסטון, ציפיתי ממך לכך, במיוחד לאחר שקיבלתי ממך את המכתב שבו הערכת את העדות שלי" - כך הטיחה אחר הצהריים (יום ג') ד"ר מירלה סידרר, תושבת אשקלון, בשופט שעמד בראש הוועדה הבינלאומית לחקר מבצע "עופרת יצוקה" במהלך דיון בדו"ח במועצת זכויות האדם של האו"ם בז'נבה.
סידרר, שנפצעה באורח קשה מאוד מפגיעת טיל גראד במרפאה בה עבדה בקניון חוצות באשקלון, הציגה למועצה תמונות ועיתונים על מה שהתרחש בקניון לאחר נפילת הטיל. מאז פציעתה עברה סידרר שבעה ניתוחים ובקרוב תעבור סדרת ניתוחים נוספת.
לדברי סידרר, כשפורסם הדו"ח נדהמה לגלות כי כמעט ולא זכתה להתייחסות. "היה לי חשוב שכל הנציגים באו"ם ישמעו הפעם את מה שיש לי לומר, ולא רק השופט גולדסטון וחבריו לוועדה, שאת דעותיהם כבר הספקתי להכיר. כשקיבלתי את הדו"ח, חיפשתי את העדות שלי ומצאתי בעמוד 460 שתיים-שלוש שורות בהן מוזכר שמי. כתוב שם שנורתה רקטה ללא התראה למרכז קניות ובו נפגעתי. אני לא מבינה למה לא התייחסתם לסיפור שלי?"
סידרר המשיכה ותקפה את גולדסטון וחברי הוועדה, ושאלה מדוע לא אמרו לה כי חלק מהשופטים כבר גיבשו דעה אותה פרסמו לפני התכנסותם. "כאשר העדתי בפניכם, אמרתם וגם כתבתם בדו"ח שהייתם בהלם ממה שראיתם בעזה. האם מה שקרה לי במרפאה שלי לא הותיר אתכם בהלם?"
סידרר הקפידה כל העת לדבר אל השופט גולדסטון, אך בו בזמן גם הביטה אל הנציגים האחרים באולם. בתום דבריה לא המתינה סידרר לתשובתו של גולדסטון ויצאה החוצה מהאולם. "התגובה שלו לא הייתה רלבנטית, כי אני לא חושבת שממילא הייתי מצליחה לשכנע אותו. לי היה חשוב לבוא ולומר את הדברים בעיקר לנציגי המדינות שישבו באולם, אולי הם יבינו שהדו"ח הזה מוטה לחלוטין. כשיצאתי מהאולם ניגשו אליי נציגים של מדינות רבות ולחצו לי את היד. אני מקווה שהצלחתי להעביר את המסר".
"חקירה אמינה תסייע לתהליך המדיני"
קודם לדבריה של סידרר, קרא עוזר מזכירת המדינה האמריקנית, מייקל פוסנר, לישראל לקיים "חקירות אמינות" בנוגע לחשדות שביצעה פשעי מלחמה במהלך "עופרת יצוקה". פוסנר ציין בפני מועצת זכויות האדם של האו"ם כי הדבר יסייע לקידום תהליך השלום.
לדבריו, גם למנהיגי חמאס יש אחריות לחקור פשעים שבוצעו.
הוא ציין כי על הארגון השולט ברצועת עזה להפסיק לכוון נשק לעבר אזרחים ולהפסיק להשתמש בפלסטינים כמגן אנושי. "אנו מעודדים את ישראל להשתמש במוסדותיה המשפטיים כדי לחקור את החשדות. אם פעולות אלה יינקטו בצורה ראויה, הן ישמשו כאמצעי לבניית אמון שיתמוך בישראל להשגת מטרתה הגדולה יותר - שלום בן-קיימא וצודק. מדובר באחת הפעמים הראשונות בהן ארה"ב משתתפת בכינוס המועצה, מאז הצטרפה אליה לפני כשלוש שנים.
פוסנר הוסיף כי מועצת זכויות האדם של האו"ם מעניקה "תשומת לב לא פרופורציונית" לישראל, אל ציין כי משלחת ארה"ב מוכנה להשתתף בדיון מאוזן בנושא. הנציג הפלסטיני, איברהים קריישי, דחק מועצה לקבל את דו"ח גולדסטון. "בני עמי לא יסלחו לקהילה הבינלאומית אם הפושעים לא יענשו", אמר.