שתף קטע נבחר

 

רה"מ על ההתנתקות: נדרשים לתקן טעויות העבר

בדיון שבו אושרה "עסקת הווידאו", דנו בדו"חות על ההתנתקות ו"עופרת יצוקה". נתניהו אמר כי "התזות שהנחו את הנסיגה מעזה קרסו". גורמים בלשכתו: לא תוקם ועידת חקירה למבצע בעזה

"התזות שהנחו את ההתנתקות מעזה קרסו - ויש לומר זאת ביושר". כך אמר הבוקר (יום ד') ראש הממשלה בנימין נתניהו במהלך הדיון בקבינט לביטחון לאומי. ההחלטה המשמעותית שהתקבלה בכינוס הישיבה היתה האישור ל"עסקת הווידאו", שתכליתה - הבאת מידע עדכני על היותו של גלעד שליט בחיים, תמורת שחרור 20 אסירות פלסטיניות.

 

בדיון בקבינט, ממנו נעדרו השרים אהוד ברק ויצחק הרצוג, השוהים בבריטניה, התייחס ראש הממשלה לנסיגה מעזה בהתנתקות. "אין ולא יכול להיות מצב שישראל גם תיסוג משטח, גם תותקף בטילים מאותו שטח ממנו היא נסוגה, ולאחר מכן תימנע ממנה זכות ההגנה העצמית", אמר.

 

יממה אחרי פרסום דו"ח הביניים של ועדת החקירה לטיפול במפונים, טען נתניהו כי "היו שתי תזות שתמכו באותה נסיגה. האחת היא שהנסיגה תקדם את השלום ותפסיק כל התקפה או ירי טילים מרצועת עזה. התזה השנייה אמרה, שגם אם לא תפסק המתקפה של הטילים והמתקפה נגד ישראל, תהיה לנו לגיטימציה בינלאומית מלאה להגיב בכל הכוח כנגד תוקפנות".

 

"צריך לומר זאת ביושר - שתי ההנחות האלה קרסו", אמר נתניהו בקבינט. "ההיגיון של התזות האלה קרס עד הייסוד. היום אנו נדרשים לתקן טעויות שנעשו בעבר. צריך להבטיח ששטחים שצמודים למרכזים העירוניים של מדינת ישראל יפורזו ולא יוכלו להפוך לבסיסי טרור וטילים נגד ישראל", הסביר את תביעת הפירוז של מדינה פלסטינית שתקום.

 

הנושא של חקירת פעולות צה"ל ב"עופרת יצוקה", הבהירו גורמים בלשכת ראש הממשלה, לא עלה לדיון, לא היום ולא בכלל. הן בכיריו של נתניהו והן אנשיו הקרובים של ברק, דחו מכל וכל את הפרסומים על אודות דיון או רצון להקמת ועדת חקירה ממלכתית לפעולות צה"ל בעזה. "הנושא לא נדון לא בקבינט, ולא בוועדת שרים מצומצמת ולא בכל פורום אחר", הבהירו בכירי הדרג המדיני בירושלים.

 

נתניהו הוסיף כי "עלינו לפעול בכל האמצעים כדי להבטיח את זכותנו להגנה עצמית.

מה שעכשיו ברור הוא שישראל לא תוכל לקחת סיכונים למען תהליך השלום ולקידום תהליכים, כאשר במקביל מתקיימים תהליכים הפועלים נגד חיילי צה"ל, קציניו ומפקדיו ונגד מדינאי ישראל".

 

כשברקע הסערה סביב איום מעצרו של שר הביטחון בבריטניה, אמר נתניהו כי הוא יקיים אחרי סוכות דיון בקבינט בהקשר הכולל של השלכות דו"ח ועדת גולדסטון והתיקים הנוספים בכיוון זה. מטרת הדיון לבחון ולדון בצעדים המתבקשים מצד ישראל. נתניהו תקף את דו"ח גולדסטון גם בפגישה עם שגרירי אסיה והפסיפיק. "הוועדה של האו"ם בז'נבה עלולה להיות אסון לשלום ואסון למאבק בטרור", אמר ראש הממשלה.

 

נתניהו אמר לשגרירים כי "דו"ח גולדסטון יגרום לנפילה גדולה במעמד האו"ם". הוא הזהיר אותם, כי "כל מי שתומך בדו"ח גולדסטון מתנגד לשלום, כי אין אף מדינה ואף ציבור, בטח לא הציבור הישראלי, שיסכימו לקחת סיכונים למען השלום אם ישללו מהם את הזכות להגן על עצמם (...) אם אתם רוצים שלום עליכם לבלום עכשיו את דו"ח גולדסטון".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים