פועלים שירותי נאמנות: "כתב האישום תמוה"
חברת פועלים שירותי נאמנות: החברה מואשמת רק כנספח לאישום המרכזי נגד האחרים. החברה ובכיריה נאשמים שסייעו לגאידמק בהלבנת כספים ובמרמה. לכתב האישום צורפה בקשה לחילוט 40 מיליון דולר מהחברה אם היא תורשע בסעיפי האישום
חברת פועלים שירותי נאמנות, שלפי החשד שימשה להשקעות האסורות שבהן חשוד איש העסקים, ארקדי גאידמק, לא ידעה מה מקור הכסף, ולכן אינה שותפה לעבירה; זה ככל הנראה יהיה קו ההגנה של עורך הדין המייצג אותה, פיני רובין.
רובין אמר ל-ynet: "טרם קיבלתי את כתב האישום לידיי, אך בהכירי את החומר בהליכי השימוע אני מוצא את עצם העובדה שהוגש כתב אישום כתמוה. חברת העניין היא רק ספיח לאישום המרכזי המוסווה נגד האחרים בפרשה.
נציין, שבמקביל לכתב האישום שהוגש נגד גאידמק ואנשים שפעלו מטעמו בפרשת בנק הפועלים ברחוב הירקון הוגשה בקשה לחילוט של כ-40 מיליון שקל מחברת פועלים שירותי נאמנות - אם וכאשר תורשע. המואשמים בפרשה הם המנהלים הבכירים של פועלים שירותי נאמנות - חיים שמיר ושלמה רכט, היועץ המשפטי של החברה - רם לוי, איש הקש מטעם גאידמק - נחום גלמור, ומנהלת קשרי לקוחות בסניף ברחוב הירקון, קרן ללום.
לא שותפים "לעסקים שמאחורי הכספים"
החמישה נאשמים יחד עם גאידמק עצמו בשורה של עבירות הלבנת הון על-פי סעיף 3 לחוק וכן עבירות מרמה. מתוך שבעת סעיפי האישום, נאשם גאידמק רק בסעיף אחד. שמיר מואשם בשישה סעיפים, רכט בשלושה וגלמור, לוי וללום מואשמים בסעיף אחד.
לדברי רובין, "חברת הנאמנות מטבעה פועלת עבור אחרים ולא עבור עצמה וחייבת לפעול לפי הנחיות הלקוח. היא איננה שותפה לעסקים שמאחורי הכספים המופקדים בידה ולא ניתן לייחס לה שום פעולות פסולות - וזאת בהנחה שהפעולות שנעשו אכן היו פסולות ובלא לנקוט שום עמדה ביחס לשאלה הזו".
רובין גם טוען שלחברה אין את היכולת לעמוד על טיב הכספים וההעברות של הלקוחות המסתייעים בשירותיה. "לחברת הנאמנות גם אין אפשרות לעמוד על טבען של הפעולות הפיננסיות שנעשו באמצעותה. החברה פעלה כהלכה ודיווחה כנדרש לכל הגורמים הרלוונטיים וביצעה אך ורק מהלכים רגילים וסטנדרטיים", הוא אומר.