הילרי מנטל זכתה בפרס ה"בּוּקר" לשנת 2009
הסופרת הבריטית זכתה ב-50 אלף ליש"ט על ספרה "Wolf Hall" וגברה על אדם פולדס, סיימון מאואר, א.ס. בייאט, שרה ווטרס וג'.מ. קוטזי. השופטים: "מנטל יצרה רומן מודרני מהמאה ה-16"
הילרי מנטל (57) זכתה הערב (ג') בפרס ה"בוקר" (Man Booker) היוקרתי עבור ספרה "Wolf Hall". מנטל גברה על רשימה מכובדת של פיינליסטים, שכללה את ג'.מ קוטזי הדרום אפריקני, שרה ווטרס, א.ס בייאט (אנטוניה סוזן דפי), אדם פולדס בן ה-34 וסיימון מאואר.
מנטל. פרס הספרות החשוב ביותר בבריטניה (צילום: Getty Images)
הסופרת הבריטית תקבל לכיסה סכום מכובד של 50 אלף ליש"ט. שאר המועמדים יקבלו כל אחד 2,500 ליש"ט. בנוסף, כולם
יזכו במהדורה מעוצבת של ספרם.
חבר השופטים כלל השנה את שדרן הרדיו הותיק, ג'יימס נוטי, הביוגרפית והמבקרת לוקסטה מילר, עורך מדור הספרות של ה"סאנדיי טלגרף" מייקל פרודג'ר, העיתונאי ג'ון מולאן והקומיקאית סו פרקינס.
בהחלטתם כתבו השופטים: "מנטל יצרה רומן מודרני היישר מהמאה ה-16. עלילת 'Wolf Hall' מרתקת ומעמיקה בכל עמוד ועמוד, וכוללת פרטים מרהיבים ומפורטים.
"הספר מגולל את מסתוריותו של הכוח והמתיחויות שאפיינו את התקופה, וחושף בכתיבה מסעירה את הפוליטיקה וההיסטוריה שנכתבה בידי גברים ונשים".
הילרי מנטל נולדה בגלוסופ, דרבישייר ב-1952. בעבר היתה עובדת סוציאלית ועבדה בבוצוואנה וערב הסעודית וכן כמבקרת קולנוע. על ספריה היא זכתה במספר פרסים כמו "ווינטפרד הולטבי", "פרס צ'לטנהאם", "פרס הות'וורדן" ועוד.
על ספרה "A Place of Greater Safety" זכתה ב-1992 בפרס הספר הטוב ביותר של השנה של ה"סאנדיי אקספרס". על ספרה "Beyond Black" היתה מועמדת לפרס אורנג'.
ספרה "Wolf Hall" עליו זכתה בפרס ה"בוקר" מתרחש ב-1520 באנגליה, וממפה את תקופת שלטונו של המלך הנרי, קרדינל וולסי, תומאס קרומוול וכל המתחים והיאנטריגות הפוליטיות לאומיות של התקופה.
פרס ה"בוקר" נחשב לפרס הספרותי החשוב ביותר בבריטניה, ואולי לפרס היוקרתי ביותר בתחום הספרות אחרי הנובל, עליו יוכרז בחמישי הקרוב. הוא מוענק מ-1968 לסופרים בריטיים וכן לסופרים מחבר העמים הבריטי ומאירלנד.
בעבר זכו בו הין היתר ו.ס. נייפול, נאדין גורדימר, אייריס מרדוק, סלמאן רושדי, קאזואו אישיגורו ואיאן מקיואן. כזכור, בשנה שעברה זכה בו יליד הודו ארווינד אדיגה על ספרו "הטיגריס הלבן" (הוצאת פן, ידיעות ספרים), שמכר יותר ממיליון עותקים בבריטניה ותורגם לכ-40 שפות, בהן עברית.