שתף קטע נבחר
 

בורסת יהלומים חדשה במנהטן - חיקוי של ישראל

במנהטן מעתיקים את המודל של בורסת היהלומים הישראלית. נשיא הבורסה בישראל מברך, ואומר שישראל לא תיפגע, אלא רק תרוויח. הבניין במנהטן, שעלות הקמתו היא 750 מיליון דולר, יספק את כל השירותים והביטחון לעוסקים בענף

עוד סיבה לגאווה: במנהטן מעתיקים את המודל של בורסת היהלומים הישראלית. עם סיום בנייתו של מרכז היהלומים והתכשיטים הגדול ביותר בארה"ב באמצע שנת 2011 - צפוי רובע היהלומים במנהטן לעבור מהפכה. המרכז החדש הוא למעשה חיקוי מלא של מודל בורסת היהלומים הישראלית הממוקמת ברמת גן - הוא מספק את כל השירותים הנדרשים תחת קורת גג אחת, ויעלה את רמת הביטחון האישי של העוסקים בענף. עלות הפרויקט מוערכת ב-750 מיליון דולר. 

 

מתחם הסחר ביהלומים ותכשיטים במנהטן, המכונה "דרך היהלומים והתכשיטים", מתפרס לאורך רחוב 47, בין השדרה החמישית לשישית. לדברי חברת Extell Development האמריקנית, הבונה את המרכז, מאות בעלי עסקים בתחום היהלומים מכל העולם

 שוכרים מבנים רעועים וישנים, ונאלצים להתמודד מדי יום עם תנאי עבודה ירודים והיעדר שירותים רבים. כמו כן, טוענת Extell, שרמת הביטחון הקיימת אינה מספקת מענה הולם לדרישות המסחר בתחום היהלומים והתכשיטים.

 

זו גם הסיבה שחברת הנדל"ן האמריקנית מתגאה בכך שתכננה את המתחם לפי הדגם הישראלי, בו ארבעה בניינים המחוברים ביניהם באמצעות מערכת של גשרים, המספקים ליהלומנים מכל העולם מענה מקיף ומושלם לכל צורכיהם. במתחם במנהטן "איחדו" את הדגם למגדל אחד בן 34 קומות, מתפרס על כ-70 אלף מטרים רבועים.

 

"יהלומנים ישראלים התרגלו לעשות עסקים תחת מעטה הביטחון הרב שמקנה מתחם בורסת היהלומים ברמת גן, המספק מגוון רחב מאוד של שירותים", אומרת רייזי הס, סגנית נשיא בכירה בחברת Extell. "המגדל שיוקם יספק מענה מושלם לכל צורכי היהלומנים והתכשיטנים, כמו גם את אמצעי הבטיחות המתקדמים ביותר בעולם".

 

אבי פז: ישראל לא תיפגע

נשיא בורסת היהלומים הישראלית, אבי פז, לא הסתיר את גאוותו בשיחה עם ynet: "מהודו, מטורקיה, וממדינות נוספות באו ללמוד מאיתנו בנוגע כיצד לארגן מתחמים בטוחים לסוחרי יהלומים. אנו מלמדים אותם כיצד לתת תשתית מסחרית לסחר היהלומים מבחינה ביטחונית, ושירותים תומכים ליהלומנים".

 

אך האם זה לא יבוא על חשבון בורסת היהלומית ברמת גן?

 

"עצם זה ששירותים כאלו יהיו נגישים לסוחר הישראלי יסייע, ישרת ויקל על הסחר. מרכז כזה בניו יורק הוא ברכה עבורנו, מכיוון שהעיר היא מרכז מכירות שלנו. ככל שהמרכז יותר מפותח, כך יותר נוח ופשוט למכור את הסחורות - גם מבחינה בטחונית. עצם זה ששרותים כאלו יהיו נגישים לסוחר הישראלי יסייע ישרת ויקל על הסחר.

 

"צריך גם לזכור שכל יהלום שני בארה"ב מגיע מישראל, ויש לזכור שיש לנו עדיין יתרון יחסי בתחום הליטוש, בעיקר באבנים הגדולות", מוסיף פז.

 

אתה לא מאבד קניינים שהיו מגיעים לארץ בכדי לרכוש?

 

"האינתיפאדה השנייה הקטינה את זרם הקניינים. הקניינים בחו"ל כבר התרגלו לכך שאנו מגיעים אליהם, ואנו עושים מאמצים אדירים על מנת להחזיר אותם".

 

אך כשהמצב ישתפר - הם עלולים שלא לחזור כיוון שיש אופציות אחרות.

 

"כן, וזה טוב שקמים מרכזים כאלו - אנחנו חייבים למצוא שווקים חדשים ולשפר את הקיימים. אנחנו כבר נמצא את הדרך להשיב את הקניינים לישראל".  


עלות הפרויקט מוערכת ב-750 מיליון דולר (תמונת הדמיה).

 

ומה בנוגע ליהלומנים עצמם? 

"יהלומנים לא יעבירו את העסק שלהם. אלו רק משרדים בבניין בניו יורק, המאפשר תמיכה בסחר ופעולה מאובטחת. כעת בבורסה הישראלית יש גם את היכולת להגיע לחו"ל, וככה ככל שהמתקנים טובים יותר ויכולת שיווק טובה יותר".

 

זה לא סוד שהענף נמצא בקשיים האם בניין שכזה יסייע לענף?

"השוק יגדל כשהמשבר יימוג וייגדלו הביקושים למוצרי יוקרה, בייחוד כאלו ששומרים על ערכם כגון יהלומים. היהלום מהווה אפיק השקעה ארוך טווח - בהקשר הזה המרכז בארה"ב רק יסייע".

 

Extell משווקים ליהלומנים בישראל

גם ב-Extell מודעים למרכזיותם של היהלומנים בישראל, והם פונים אליהם בכדי שירכשו משרדים במגדל, מתוך תפיסה שאלו מבינים את היתרונות הגלומים בכך שהמתחם הסגור יציע את כל השירותים הדרושים ליהלומנים - בנקים, מכס, אבטחה, מסעדות, חברות הובלה, אולם סחר, וכספות.

 

שירותים המהווים את גאוותה של בורסת היהלומים הישראלית כבר שנים רבות. נציגי החברה צפויים להגיע ב-19 באוקטובר ליריד במתחם הבורסה ברמת גן, על מנת לשווק את הבניין החדש לחברות יהלומים ישראליות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים