שתף קטע נבחר
 

הבנקים באיראן: הרבה חובות, מעט הון

הכלכלן הבכיר מוסטפא פורמוחמדי, שכיהן בעבר כשר הפנים של איראן, מזהיר מפני המצב הקשה אליו נקלעה מערכת הבנקאות במדינה. לדבריו, האשמים במצב הם הבנקים שמתנהלים בצורה "חסרת אחריות" והפרלמנט שאינו מפקח על התנהלותם

כלכלן איראני בכיר מזהיר את הרשויות במדינה כי המערכת הבנקאית נמצאת במצב קשה ורק פעולה נחרצת תוכל להוציאה מהמשבר. בדברים שצוטטו בשמו בעיתון מקומי, הצהיר מוסטפא פורמוחמדי, שר הפנים לשעבר, כי החובות שהבנקים האיראנים אינם גובים עומדים על כ-38 מיליארד דולר, פי שניים מהונם.

 

"יש למערכת הבנקאית למעלה מ-38 טריליון טומאן (כ-38 מיליארד דולר) חובות בעוד שהונם של הבנקים עומד על פחות מ-20 טריליון טומאן", הצהיר פורמוחמדי, העומד כיום בראש הארגון הלאומי לפיקוח.

 

לדבריו, ישנם שני גורמים האשמים במצב אליו נקלעה המערכת הבנקאית באיראן. האשמים הראשונים הם הבנקים עצמם, שהתנהלותם "חסרת אחריות" והגורם השני הוא הפרלמנט שאינו מחוקק חוקים מתאימים שימנעו את המצב הנוכחי. "מדובר בבעיה חמורה מאוד שדווחה לגורמים הרלוונטיים" הוא הוסיף.

 

יודגש כי מרבית הבנקים באיראן נמצאים בבעלות המדינה למרות ניסיונות ראשוניים להתחיל להפריט את המערכת הבנקאית. בעיית החובות נוצרה בין השאר בשל התעקשות הממשלה לספק לחברות אשראי בריבית נמוכה ובתנאי החזר מפליגים כדי לעודד את הפיתוח הכלכלי. "חלק מהמשימות שהממשלה מטילה על הבנקים הן מעבר ליכולותיהם", הוסיף פורמוחמדי.

 

פורמוחמדי גם קרא לבנקים לנקוט גישה יותר אקטיבית ולדאוג לחובותיהם וציין כי ארגונו גיבש תוכנית לצמצום החובות והעביר אותה לעיון הרשויות.

 

הכותב הוא מנהל אגף המחקר בחברת אינפו פרוד מחקרים (המזה"ת) 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפרלמנט האיראני. האשמה עליהם?
צילום: AP
מומלצים