כיצד יש לנהוג לאחר דיקור מי שפיר?
דיקור מי שפיר הוא פעולה פולשנית, המצריכה הכנה: איזו פעילות ניתן לעשות אחרי הבדיקה, למה רצוי להמנע מיחסי מין שלושה ימים לאחר מכן, ומהן התופעות שמחייבות פנייה מיידית לרופא?
דיקור מי שפיר הוא פעולה פולשנית, המתבצעת תוך הנחיית אולטרסאונד ובאמצעות ציוד סטרילי כדי לצמצם ככל האפשר את סכנת הזיהום התוך רחמי. הזיהום האפשרי הזה, מסביר פרופ' ישראל מייזנר, מנהל היחידה לאולטרסאונד גינקולוגי בבית החולים לנשים בבילינסון, הוא הסיבה העיקרית להפלה בעקבות ההליך. הסיבוך הזה מתרחש אחת ל1,600- הריונות בממוצע. איך כדאי לנהוג לאחר הבדיקה ולאילו תופעות אפשר לצפות? הנה עצותיו:
- לאחר הדיקור מומלצת מנוחה של 24 עד 72 שעות. המנוחה אינה מחייבת שכיבה מוחלטת. ניתן להסתובב בבית, לאכול ולשתות באופן רגיל, רצוי לשבת, לנוח ולהירגע מול המחשב, הטלוויזיה וכדומה. למחרת היום אפשר ללכת למסעדה, לקולנוע, להורים – אך לא להתאמץ: לא להרים ילדים, לא לבצע מבצעי ניקיון ביתיים וכו.'
- לא חייבים לשתות באופן מוגזם לאחר הדיקור. מקור מי השפיר הוא בשתן של העובר, והוא לא ישתין יותר אם אמו תשתה מעבר לנדרש.
- אפשר ורצוי להתרחץ לאחר הדיקור. אזור הדקירה סגור
ולא יכול להפריש מי שפיר.
- רצוי להימנע מיחסי מין למשך שלושה ימים. נוזל הזרע עלול לגרום להתכווצויות, שרצוי להימנע מהן.
- לפעמים לאחר הדיקור קיימת תחושה של לחץ בשיפולי הבטן ובגב התחתון. זוהי תופעה מוכרת שאינה מזיקה להריון ובדרך כלל חולפת בתוך 24 שעות.
- אם הונח אגד מידבק על אזור הדיקור, ניתן להסירו לאחר 30-15 דקות. מטרתו למנוע לכלוך של הבגדים ולא מעבר לכך.
- אם מופיעה אחת מהתופעות הבאות, יש לפנות מיד למיון נשים בבית החולים הקרוב וליידע את רופא הנשים: ירידת מים, כאבים או התכווצויות ממושכות דמויות צירים, חום או צמרמורות.
זיהום שמתרחש אחת ל-1,600 הריונות
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
מומלצים