לא למעצבים בלבד: הצצה מוקדמת לקאזה 09
נטשה חיימוביץ' ממליצה למתעניינים בעיצוב ולאנשים שרוצים לשפץ את הבית, להגיע לתערוכה במרכז הירידים בשבוע הבא, ולא להיבהל מהפוזה ומהמחירים השערורייתיים
חברה שלי ששיפצה את הדירה הישנה שלה התלבטה איתי לגבי צבעים, חומרים ועיצוב פנים של הבית. היא תכננה לעשות את כל הבחירות בעצמה, אבל הייתה זקוקה ליד מכוונת. "בואי איתי לסיבוב בתערוכת עיצוב הבית "CASA, הצעתי לה. "אבל תגיעי מצוידת במחברת וכלי כתיבה", יעצתי. בכניסה לתערוכה היא נראתה מבולבלת. "מאיפה מתחילים?", היא קוננה. "תעשי סיבוב ורק תתרשמי מהצבעים, רשמי לעצמך הערות לגבי רעיונות יפים שאת רואה או חומרים חדשים שאת אוהבת", הרגעתי אותה. "את תראי, בסוף תצאי עם המון מידע". למחרת היא דיווחה לי שאחרי הביקור הראשון היא חזרה לתערוכה פעם נוספת והצליחה לקבל הרבה רעיונות לשיפוץ.
שואבים השראה מהכוכבים
זה נכון שבתערוכת CASA09, שתיערך החודש זו השנה השלישית ברציפות, צפויים לבקר אלפי אנשי מקצוע, אדריכלים ומעצבים, אבל גם מספר המבקרים הפרטיים בכל שנה בהתמדה. את הצלחת התערוכה אפשר לזקוף לזכות המאמצים הרבים שמושקעים בה להביא לארץ את החידושים, המגמות, החומרים והטכנולוגיות האחרונות בתחום עיצוב הבית. אבל את הבאזז התקשורתי וההתרגשות הגדולה מעוררים המארגנים, בכך שמדי שנה הם מזמינים לתערוכה קבוצה מכובדת של מעצבים ישראלים ובינלאומיים ידועי שם וגם מעצבים צעירים ומבטיחים, להציג את עבודותיהם ולהעביר הרצאות בנושא עיצוב.
בשנה שעברה אורח הכבוד היה המעצב ההולנדי הנודע, מרסל וונדרס. אורחי הכבוד שהוזמנו השנה הם גטאנו פאשה, המעצב האיטלקי שעובד בניו יורק ונודע בזכות הרהיטים הסוריאליסטיים וגופי התאורה שלו, וכן בזכות הגנים, בתי המגורים והמשרדים שתכנן. גם מרטן באס ההולנדי, שהתפרסם בין השאר בזכות הרעש שעוררו היצירות שלו - כיסאות עקומים וצבעוניים - יציג בתערוכה את אוסף השעונים שעיצב לאחרונה. במרכז התערוכה, יתקיימו הרצאות של שני המעצבים המסקרנים האלה. בנוסף, ייערכו במקום מגוון הרצאות של מומחים ישראלים ובינלאומיים אחרים, בנושאים כמו צבע, טרנדים ואופנות בעיצוב ועוד. להרצאות של המעצבים מחו"ל (עלות כרטיס 120 שקל) כדאי להירשם ולהזמין כרטיסים מראש, בגלל הביקוש הרב.
מערכת ישיבה של גטאנו פאשה, שגם ירצה בתערוכה
במה לעיצוב ישראלי
עמיר אילון, מפיק התערוכה, רואה חשיבות גדולה במתן במה מכובדת למעצבי המוצר הרבים שיוצרים בארץ וזוכים להכרה בינלאומית. "מקומה של ישראל על מפת העיצוב העולמי הולך וגדל", אומר אילון, ומזכיר שלמעצבים כמו רון ארד ואריק לוי, יש היום דור המשך בדמותם של איילה צרפתי, עזרי טרזי, RAW EDGES ואחרים. בתערוכה השנה יוצגו עבודות של הכישרונות המקומיים, במסגרת תערוכה נודדת, שכבר הוצגה באיסטנבול ובמרסיי. התערוכה כוללת עבודות של 14 מעצבים פורצי דרך, ביניהם: אלון רזגור, עזרי טרזי, סטודיו Reddish, סטודיו UMAMMI, סטודיו וונס, סטודיו גרובי ואחרים. "מבקרי התערוכה יוכלו להיחשף לסגנונות עיצוב שונים, לטרנדים חמים אבל גם לעבודות של יוצרים שנמצאים מחוץ לקונצנזוס, לפחות בשלב זה".
שולחן וכיסאות מתריס מכופף. עבודה של עזרי טרזי
מערכת כלי אוכל של סטודיו וונס
טרנד העיצוב בלבן
חוויית הביקור בתערוכה שתתקיים ב-19 עד ה–22 באוקטובר, במרכז הירידים בתל אביב, תתחיל כבר בכניסה לחלל התצוגה, שתשתרע על שטח של 6,000 מ"ר, אשר יכוסה כולו בשטיחים לבנים מקיר לקיר, ויכלול בית קפה מסוגנן ובו חנות ספרי עיצוב ענקית. למי שמתכנן להגיע כדי לקבל רעיונות אני ממליצה לבוא מצוידים בכלי כתיבה וראש פתוח לקלוט את ההשראה. לא להיבהל מהמחירים השערורייתיים, פשוט כי בתערוכות מציגים בדרך כלל את הכי אופנתי ולכן גם הכי יקר.
אחרי שסופגים את הרעיונות אפשר לתרגם רבים מהם לתקציבים שפויים בעיצוב הבית. כדאי לשים לב לצבעים בהם בוחרים להשתמש, אלה הצבעים שיככבו במגמות העיצוב. למשל, בשנה שעברה הציגו בביתנים רבים שילוב חדש של שחור, אפור וסגול בעיצוב הבית, במטבח ראיתי משטחים שחורים גלוסיים ומתכתיים מבריקים, בביתן אחר הציגו רצפת עץ דרמטית שחורה ובנוסף טקסטיל, פרטי דקורציה וטפטים בשחור ולבן. כדאי לשים לב גם לשילובים מיוחדים של חומרים בהם משתמשים המעצבים: מבריק מול מאט, ישן מול תעשייתי ומתכתי, עץ מיושן ומולבן מול אריגים עשירים בצבע וכו'. בנוסף אפשר לקבל השראה רק מעיון בספרי העיצוב והמגזינים הבינלאומיים בבית הקפה של התערוכה.
לכל הפוסטים של נטשה לחצו כאן
רוצים להכיר את נטשה טוב יותר? הקליקו על התמונה (עיצוב: Gutte)