שתף קטע נבחר

 

ישראל מגיבה לז'נבה: דוחים ההחלטה הלא צודקת

"ישראל הפסידה בקרב, לא במערכה", אמר גורם מדיני בכיר בעקבות אימוץ דו"ח גולדסטון במועצת זכויות האדם של האו"ם. משרד החוץ בתגובה רשמית: "ההחלטה מעניקה עידוד לארגוני הטרור. ישראל תמשיך לממש את זכותה להגנה עצמית"

המאמץ הישראלי להדוף את דו"ח גולדסטון עובר מז'נבה למטה האו"ם בניו-יורק, ואולי אף למועצת הביטחון. ממשרד החוץ נמסר בתגובה כי "ישראל דוחה את ההחלטה הלא צודקת במועצה לזכויות האדם בז'נבה. ההחלטה מעניקה עידוד לארגוני הטרור בעולם כולו ומזיקה לשלום העולמי", נאמר בהודעה.

 

"החלטת המועצה פוגעת במאמצים לשמור על זכויות האדם לפי החוק הבינלאומי ובמאמצים לקדם את תהליך השלום במזרח התיכון". ישראל מבהירה כי "תמשיך לממש את זכותה להגנה עצמית, ותפעל לשמור על בטחון תושביה".

 

בהודעת ישראל נאמר כי "למרות השיפור המשמעותי בתוצאות ההצבעה הנוכחית בהשוואה להחלטה המקורית על הקמת ועדת גולדסטון (25 בעד 6 נגד ו-11 נמנעים לעומת 33 בעד 1 נגד ו-13 נמנעים), ישראל דוחה את ההחלטה החד-צדדית של המועצה לזכויות אדם וקוראת לכל המדינות האחראיות שלא לקבלה". 

 

בירושלים מודים למדינות "שתמכו בעמדת ישראל, ולאלה שהביעו באופי הצבעתם את התנגדותם להחלטה הלא צודקת, שמתעלמת מהתקפות הרצחניות של חמאס וארגוני טרור אחרים נגד אזרחי ישראל. ההחלטה מתעלמת גם מהעובדה שצה"ל נקט אמצעים חסרי תקדים כדי להימנע מפגיעה באזרחים ומהשימוש הציני שעשו ארגוני הטרור באזרחים כמגנים אנושיים".

 

גורם מדיני בכיר בירושלים אמר כי "ישראל הפסידה אומנם בקרב הזה, אך לא במערכה". לדברי הגורם, "למרות שישראל ידעה שאי אפשר לנצח בקרב הזה, היא יצאה למערכה ואנו צפויים לצאת לעוד מערכות יחד עם מדינות אחרות החשופות לטרור באפגניסטן ובעיראק".

 

לבני: התנהלות המועצה מעוותת כמו הדו"ח

סגן ראש הממשלה, אלי ישי, אמר כי "זו החלטה אנטי-ישראלית המצטרפת לדו"ח אנטי-ישראלי. צה"ל נהג בכפפות של משי בחפים מפשע. החלטת המועצה היא הפקרות דיפלומטית". שר המדע, דניאל הרשקוביץ, אמר כי "פעם נוספת הוכח שהרוב האוטומטי של מדינות ערב במוסדות האו"ם מאפשר להעביר כל החלטה מעוותת ככל שתהיה".

 

מדינות שהצביעו נגד ההחלטה: ארה"ב, איטליה, הולנד, הונגריה, סלובקיה ואוקראינה. הצביעו בעד ההחלטה: רוסיה, סין, ארגנטינה, בחריין, בנגלדש, בוליביה, קובה, מצרים, גאנה, הודו, אינדונזיה, ירדן, ג'יבוטי, סעודיה, פקיסטן, הפיליפינים, קטר, סנגל, דרום-אפריקה, ברזיל, ניקרגואה, ניגריה, צ'ילה, מאוריציוס והרשות הפלסטינית. מדינות שנמנעו: בוסניה, בורקינה פאסו, קמרון, גבון, יפן, מכסיקו, נורבגיה, בלגיה, דרום-קוריאה, סלובניה ואורוגוואי. נציגי קירגיזסטן ומדגסקר נעדרו מההצבעה, וגם צרפת ובריטניה סירבו להשתתף בה.

 

בפתח מושב החורף של הכנסת, השבוע, תקף ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בנאומו את דו"ח גולדסטון שהאשים את ישראל בביצוע פשעי מלחמה. הוא מנה את פשעי המלחמה שביצע חמאס, והדגיש: "לא ניתן שאהוד אולמרט, ציפי לבני ואהוד ברק, ששלחו את בנינו למלחמה, יגיעו לבית הדין הבינלאומי בהאג. הדו"ח המעוות הזה שכתבה הוועדה המעוותת הזו, מערער על עצם זכותה של ישראל להגנה עצמית. הדו"ח הזה מעודד את הטרור והוא גם מסכן את השלום. אני מבקש להבהיר כאן: ישראל לא תיטול סיכונים כלשהם למען השלום אם היא לא תוכל להגן על עצמה", אמר נתניהו.

 

יו"ר האופוזיציה, ציפי לבני, אמרה בעקבות אימוץ הדו"ח כי "המועצה לזכויות אדם, מיום שהוקמה, מסתכלת על ישראל בצורה מעוותת - בדיוק כמו הדו"ח עצמו. ההצבעה היום היתה הצבעה פוליטית, צינית מובהקת. לכן, ללא כל קשר למועצה, ישראל תמשיך ותעשה את הדבר הנכון - תגן על אזרחיה מול הטרור, תנקוט פעילות צבאית נדרשת, תמשיך במערכה הבינלאומית נגד הדו"ח ותבטיח את הגנתם המשפטית של קציני צה"ל באשר הם".


פורסם לראשונה 16/10/2009 14:32

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מועצת זכויות האדם של האו"ם
צילום: AFP
מומלצים