שתף קטע נבחר

 

לבני נגד ברק: מבקר המדינה לא יספיק כאן

בעקבות הדו"ח החריף על המשלחת לפריז והפרסומים על כספים שהועברו לכאורה לחברות שבבעלות שר הביטחון, דורשת יו"ר האופוזיציה בשיחה עם ynet לבדוק את התנהלותו: "מקווה שתהיה נורמה של דברים שלא ייעשו". אבל מה היא חושבת על החברים מבית, דליה איציק ושלמה מולה?

יושבת ראש האופוזיציה, ציפי לבני, קוראת הבוקר (יום ג') לפתוח בבדיקה מקיפה של נסיעת שר הביטחון אהוד ברק ופמלייתו לסלון האווירי בפריז, בעקבות הדו"ח החריף שפירסם מבקר המדינה בנושא. כמו כן, היא קוראת לחקור את פעילות החברות העסקיות של ברק, לאחר שלאחרונה פורסם כי אל קופותיהן הועברו לכאורה מיליוני שקלים, לאחר שמונה לשר הביטחון.

 

"עמדתי בנושא ברורה: בעיניי, לא כל מה שהוא לא פלילי הוא מותר", אמרה לבני בשיחה עם ynet. "לא מדובר רק בהתנהלות שקשורה לפריז, אלא גם בכל מה שקשור לחברות של ברק. הדברים האלה צריכים

להיבדק מעבר למבקר המדינה, בכל ההיבטים שלהם. אני מאמינה גדולה בניקיון כפיים ובשקיפות, ואני מקווה שגם כאן תהיה נורמה של דברים שלא ייעשו".

 

האם יש מקום לחקירה של ממש נגד אהוד ברק? לבני מרומזת: "הדברים ברורים. לכן, יואל חסון, יו"ר הוועדה לביקורת המדינה, הודיע כי הוא יכנס את הוועדה, ואני חושבת שזה חשוב".

 

על הפרסומים שלפיהם יושבת ראש הכנסת לשעבר, דליה איציק, הוציאה עשרות אלפי שקלים על נסיעה לבירת צרפת, ולפיהם ח"כ שלמה מולה מקדימה שמר על עשרות אלפי שקלים אותם היה אמור להעביר לעולים נזקקים מאתיופיה, אמרה לבני: "עמדותיי בנושאים האלה לא קשורות לזהות האדם ולמפלגה ממנה הוא בא. יש נכון ולא נכון, וההתייחסות שלי שווה לכל אחד".

 

אז האם יש לבדוק גם אותם? "שניהם דיברו על מסמכים שקיימים, ועל כך שישנן עובדות שהן אחרות מהפרסום. אני לא עושה איפה ואיפה, למרות שהדברים הם ברמות אחרות. אני בהחלט בעניין של ביקורת על הדברים".

 

דיסוננס קוגנטיבי בממשלה

לאחר התפטרותו של יו"ר סיעת העבודה, דניאל בן סימון, מתפקידו, מכנה יו"ר קדימה את העבודה "מפלגה who". לבני מותחת ביקורת חריפה על אהוד ברק ועל התנהלותו בתוך הממשלה, וקוראת לאנשי העבודה לערוך חשבון נפש. "אני מאמינה שכל מפלגה תיבחן על ידי הציבור באמצעות החלטותיה", אמרה, "אני מאמינה שהציבור מתגמל ויודע לבחון את המפלגות בלי לקבל דברים שהיו מובנים פעם מעליהם בפוליטיקה. כניסת העבודה לממשלה נועדה לשרת אג'נדה פרטית ולא איזו מטרה או אג'נדה לאומית. חשבון הנפש צריך להיות גם קולקטיבי של מפלגת העבודה, וגם אישי של כל אחד מיחידיה שנשארה בו מחויבות לרעיון".

 

"כשמפלגה ואנשים עושים משהו שהוא לא תואם את אמונתם או את מה ששיווקו לציבור", אומרת לבני, "זה דיסוננס קוגנטיבי. זה יוצר התנגשות, בעיקר כשהממשלה הזאת לא מתכוונת להגיע להכרעות שנדרשות. גם התירוצים שהיו בהתחלה כדי להיכנס לממשלה, מתנפצים על קרקע המציאות המדינית העגומה, בגלל אי-התנהלות הממשלה בתחום הזה. הממשלה הזאת לא רוצה ללכת לשום מקום".

 

לא, היא אומרת, אין בה שמחה לאיד: "זה לא במגרש הזה בכלל. אני במגרש הפוליטי כדי להשיג מטרות מסוימות. העבודה פחות או יותר הקימה את הממשלה הזאת, דרך ההתנהלות שלה בכל נקודת זמן שבה אנשיה היו צריכים לקבל הכרעה שהיא ערכית".

 

לבני מסרבת לגלות אם מתנהלים מגעים עם אנשי מפלגת העבודה על מעבר לקדימה ואומרת: "ההחלטה היא החלטה אישית של כל אחד מחברי העבודה. כל אחד יצטרך לשקול את דרכו בהתאם למה שהוא חושב. אני נותנת לכל אחד את המרווח ואת הכבוד, ואני מכבדת אותם מספיק לקבל החלטה בלי להתערב בתוך חיי המפלגה הזו".

 

על גולדסטון: "מוכנה להופיע בכל פורום" 

"תתגייסי, תעשי משהו" - הטיחה בה לאחרונה השרה לימור לבנת, על רקע המתקפה הדיפלומטית לה נתונה ישראל. בשבוע הבא דווקא צפויה יו"ר קדימה לנסוע לרוסיה כדי לפגוש את שר החוץ, סרגיי

לברוב, ולדון עמו בדו"ח גולדסטון, כמו גם בתוכנית הגרעין האיראנית ובמשא-ומתן המדיני. על  הדרך, היא מאשימה את ממשלת נתניהו בפגיעה חמורה באינטרסים של מדינת ישראל, ובניהול לא נכון של מדיניות החוץ.

 

לבני גם מותחת ביקורת על נאומו של ראש הממשלה באו"ם. לדבריה, "כיום אין מדיניות. ההתנהלות של הממשלה מחלישה את ישראל. נדמה כי אם ראש הממשלה מדבר במונחים של יהודה המכבי, בנושאים שכולנו מאוד מזדהים איתם בהקשר של העם היהודי, אז זה בסדר. זה דבר שיוצר הזדהות, אך זה לא מחזק את ישראל. זה נותן אומנם תחושה טובה, אבל ישראל היום היא הרבה יותר חלשה. אנחנו במצב מאוד בעייתי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא כל הפלילי מותר: לבני
צילום: גיל יוחנן
צילום: AFP
לא רק פריז: ברק
צילום: AFP
צילום: דודי ועקנין
ומה עם המלונות שלה? איציק
צילום: דודי ועקנין
מומלצים