שיעור האבטלה באוגוסט ירד ל-7.6%
הלמ"ס: שיעור הבלתי מועסקים ירד בחודש אוגוסט 2009 ל-7.6% מכוח העבודה האזרחי. זאת, לעומת 7.7% בחודש יולי. בכך מתקנת הלמ"ס לאחור את נתוניה מהחודש שעבר, לפיהם עמד שיעור האבטלה ביולי על 7.9%
פרסומים קודמים של הלמ"ס:
- הפרסום בספטמבר: מתברר שהאבטלה לא עלתה - נותרה על 7.9%
- הפרסום באוגוסט: שיעור האבטלה עלה ל-8% ברבעון השני
- הפרסום ביולי: שיעור האבטלה עלה ל-8.4% במאי
בכך, מתקנת הלמ"ס לאחור את נתוני הבלתי מועסקים שפורסמו בחודשים האחרונים. נציין, שבכל פרסום ממסייגת הלמ"ס את הנתונים בשל היותם אומדנים מוקדמים הנתונים לשינויים - עד 3 חודשים אחורה.
מתיקון הנתונים מתברר, כי שיעור האבטלה היה בפועל נמוך יותר, מכפי שפורסם בדיווחיה הקודמים. על פי הדיווח האחרון שפורסם בחודש שעבר נמסר כי שיעור הבלתי מועסקים ביולי עמד על 7.9% - רמה זהה לשיעור הבלתי מועסקים באפריל, מאי ויוני. על פי הדיווח היום, לעומת זאת, עמד שיעור האבטלה ביולי על 7.7%, ביוני על 7.8% ובמאי ובאפריל על 7.9%.
בלתי מועסקים (מובטלים) הם אנשים שלא עבדו אפילו שעה אחת בשבוע הקובע וחיפשו עבודה באופן פעיל בארבעת השבועות האחרונים שקדמו לו, על ידי רישום בלשכות העבודה, על ידי פנייה אישית או בכתב למעסיק וכו', והיה באפשרותם להתחיל לעבוד בשבוע הקובע, אילו הוצעה להם עבודה מתאימה.
בלמ"ס מציינים שהאומדנים החודשיים נתונים לשינויים ניכרים יותר מהרבעוניים. זאת, משום שהאומדנים החודשיים מבוססים על שליש מהמדגם הרבעוני, ולכן טעויות הדגימה בהם גבוהות יותר מאשר באומדנים הרבעוניים.
מדו"ח פני החברה, שפורסם אף הוא היום על ידי הלמ"ס, עולה כי אחוז הבלתי מועסקים בקרב בעלי השכלה הגבוהה בישראל עומד על 4.5%, לעומת 3.5% במדינות המתועשות (OECD). בקרב בעלי השכלה הנמוכה, לעומת זאת, אחוז הבלתי מועסקים בישראל עומד על 12.8%, לעומת 9.6% בממוצע במדינות ה-OECD.