שתף קטע נבחר

איך להשיג כל מסמך רפואי שלכם מכל מוסד

למי פונים כשרוצים לאתר מסמכים רפואיים הנוגעים לתאונות עבודה, כמה יעלה לכם לקבל העתק מקופת חולים, ומה משמעותו של טופס ויתור על סודיות? כמה דברים שלא ידעתם על רשומות רפואיות

נפגעתם בתאונה בעבודה, תאונת דרכים, או שאתם חושדים ברשלנות רפואית בעניינכם? אם ברצונכם לתבוע תביעת נזיקין ולקבל כסף מהמדינה, או מגוף פרטי - תזדקקו לרשומות הרפואיות שלכם. חוק זכויות החולה מ-1996 קובע כי כל אחד מאיתנו זכאי לראות ולקבל העתק מכל רישומי הרופאים על אודותינו, כולל דיונים שערכו ביניהם הרופאים. לרשומה ערך כראייה בבית משפט, ולפי החוק - מוסדות חייבים לשמור העתק ממנה במשך שבע שנים. מוויתור על סודיות ועד מחיר האגרה שתצטרכו לשלם כדי לעיין במסמכים: דברים שלא ידעתם על רשומות רפואיות.

  

ויתור סודיות

ראשית, חשוב לציין כי לעתים קרובות, תצטרכו לפנות לגופים שונים על-מנת לקבל רשומה באותו עניין. לדוגמה, אם נפגעתם בתאונה וברצונכם לתבוע אדם או גוף מסוים בעניינה, יהיה עליכם לפנות למספר גופים: לבית החולים כדי לקבל את הרשומות הרפואיות לאחר הטיפול בכם שם; לביטוח לאומי - אם הגשתם באיזשהו שלב בקשה לקצבה בעקבות התאונה; למד"א - אם ברצונכם לקבל דו"ח על פינוייכם מהזירה, וכן הלאה.

 

כשאדם מעוניין לקבל העתקים מתיקיו הרפואיים, הוא נדרש לחתום על טופס ויתור סודיות על מנת לאשר לגופים הציבוריים להעביר אליו את החומר המבוקש. המשמעות היא כי אתם מאשרים שמידע רפואי על אודותכם ייחשף. לדוגמה, אדם המעורב בתביעת נזיקין נגד מנתח פלסטי המבקש לעיין ברשומות הרפואיות בעניינו, חייב לתת הזדמנות גם לצד הנתבע לעיין באותן הרשומות.

 

יש לציין כי באפשרותכם להגביל את האפשרות של הוצאת המידע, ולאשר את מתן המידע רק למוסדות מסוימים. כמו כן, טופס ויתור הסודיות הסטדנרטי אינו כולל סעיפים של בריאות הנפש. סעיף כזה נמצא בטופס אחר, וכך מוקנה לכם "אקסטרה חסיון".

 

רשומות בקופת החולים

הוצאת רשומות בקופות החולים משתנה מעט מקופה לקופה. יש צורך לבחון באם הרופא עצמאי או שכיר, כללי או מומחה. לעתים החומר ממוחשב וניתן לאיתור במרפאה, ולעתים יש צורך לפנות לארכיונים השונים. כמו כן, כל קופה וכל ארכיון שומר את תיקיו הרופאים לתקופת זמן מעט שונה. ברוב המקרים, החומר הרפואי נשמר מספר שנים רב יותר מהדרוש בחוק.

 

עבור העתק רפואי בקופות השונות, יש צורך לשלם את האגרה שקבועה בחוק. זו משתנה מקופה לקופה, ועומדת בערך על 170 שקלים.

 

רשומות בבתי חולים

בכל בית חולים קיימת מחלקת רשומות רפואיות שתפקידה לאתר את המידע הרפואי הקיים על האדם המבקש. יש בתי חולים שבהם איתור המידע מתחלק בין מחלקת הרשומות הרפואיות לבין מחלקת מרפאות החוץ. ישנם בתי חולים שבהם החלוקה נרחבת יותר ואליה מתווסף ארכיון, ואפילו ארכיון מיונים. האגרה שקבע משרד הבריאות לבתי חולים

 ציבוריים עומדת על כ-70 שקלים. בבתי חולים פרטיים, האגרה עשויה להיות גבוהה יותר.

 

רשומות בביטוח הלאומי

הביטוח הלאומי מאפשר לאתר תיקים בעקבות תאונות עבודה, ולבחון תיקי דיונים בוועדות שדנו במצב המטופל במוסד לביטוח לאומי. כמו כן, הוא מאפשר לעיין בתיקי אבטלה ואבטחת הכנסה (לדוגמה, במקרה של אדם שעבר תאונת עבודה ומבקש לתבוע פיצויים), תיקי שיקום, תיקים של נפגעי איבה, תיקי סיעוד במקרה של פנסיונרים, ועוד.

 

רשומות רפואיות בצה"ל

יש לכל אזרח אפשרות להוצאת מידע מתקופת היותו חייל, וזכותו של כל אזרח גם להוציא מסמכים מלשכות הגיוס אפילו אם החליט לא להתגייס. בצה"ל מגוון רשומות, המרוכזות במוקדים שונים, תלוי בעניין (לשכת גיוס, מחלקת שיקום וכן הלאה).

 

המידע באדיבות חברת "רפואון" המתמחה באיתור תיעוד רפואי

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כל מוסד והסיפור שלו
צילום: ויז'ואל/פוטוס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים