הצרות של בוימלגרין: עכשיו גם תביעה לפירוק
שתי חברות של בוימלגרין עלולות להגיע לפירוק, לאחר שחברה שטוענת כי היא דיירת משנה שלהן הגישה בקשה לפרקן במסגרת סעיף 7 לחוק פשיטת הרגל האמריקני, כדי להימנע מפינוי מהבניין בברוקלין
שתי חברות של שעיה בוימלגרין עלולות להגיע לפירוק. חברה שטוענת כי היא דיירת במשרדים הראשיים של בוימלגרין בברוקלין הגישה בקשה לפירוק שתי החברות לפי סעיף 7 בחוק פשיטות הרגל האמריקני. על כך דיווח עיתון העסקים הניו יורקי "Crain's".
- בוימלגרין: "אמרתי ללבייב, צריך לעזוב את ארה"ב"
בעלי האג"ח אישרו הסדר חוב עם בוימלגרין קפיטל
החברה הגישה את בקשת הפירוק כדי להימנע מפינוי ביחד עם החברות של בוימלגרין, שהפסיד לאחרונה בקרב משפטי לבעל הבניין בשדרות פסיפיק 752. לפי "Crain's", בעל הבניין הנרי ויינשטיין טוען שבוימלגרין חייב לו שכר דירה בהיקף של 200 אלף דולר.
לטענת העיתון, החברה הדיירת, שנקראת 753 פסיפיק סטריט קורפ, הגישה את בקשת הפירוק כדי לעצור את הליכי הפינוי ולפתוח בדיאלוג עם ויינשטיין. לטענת ג'וזף דג'אני, עוזר משפטי שמייצג את החברה הדיירת, החברה של בוימלגרין הבטיחה לשלם ללקוחתו 252 אלף דולר אם תפר את החוזה לפני הזמן, אך הודיעה כעת שאינה יכולה לעמוד בהתחייבות.
דג'אני אמר ל"Crain's" כי לקוחתו שוכרת כחצי מהבניין מבוימלגרין מאז 2005, משלמת שכר הדירה בהיקף של כ-6,000 דולר לחודש, ומעוניינת להישאר בבניין.
ויינשטיין אמר בתגובה כי "בוימלגרין לא אמר לנו אף פעם שיש לו דיירי משנה. אנחנו מניחים שמדובר בסוג כלשהו של הונאה". לדבריו, הוא מתכוון להמשיך בתהליך הפינוי.
ואלו אינן הצרות היחידות של בוימלגרין בארה"ב. לפי "Crain's", בנק שייסד בוימלגרין לפני ארבע שנים, ליברטי-פויינט, נמצא תחת חקירת הרשויות בארה"ב בחשד להפרות רבות, בהן פעילות עם יותר מדי חובות אבודים ויחס רזרבות לא תקין. בנוסף, לפי "Crain's", עומד בוימלגרין בפני תביעות מרובות בעניינים שונים, מכישלון להחזיר הלוואות ועד הונאה והזנחה.