שתף קטע נבחר

ארה"ב: יותר ממאה בנקים נסגרו השנה

מאז ספטמבר 2007 זה הפך לטקס קבוע, מדי סוף שבוע מודיע התאגיד הפדרלי לביטוח פיקדונות בארה"ב על סגירתם של כמה בנקים נוספים. מאזן הקטל של סוף השבוע הזה, העלה את מספר הבנקים שנסגרו ב-2009 ל-106

לראשונה מאז 1992, רשויות הפיקוח בארה"ב סגרו יותר מ-100 בנקים בשנה אחת - איתות לכך שהמשבר הפיננסי עוד לא מאחורינו ובארה"ב הבנקים מתמודדים עדיין עם הצטברות ההפסדים הקשורים לנדל"ן מסחרי.

 

שבעה בנקים – שלושה מהם בפלורידה והיתר בג'ורג'יה, וויסקונסין, מינסוטה ואילינוי – נסגרו במהלך סוף השבוע, במה שהפך כבר לטקס קבוע מאז פרוץ המשבר. לפי תאגיד ביטוח הפיקדונות האמריקני (FDIC), מספר הבנקים שנסגרו השנה עומד כעת על 106. מדובר בשיא שלא נרשם מאז משבר החיסכון וההלוואה של 1992, שבעקבותיו סגרו רשויות הפיקוח 179 מוסדות.

 

רוב הבנקים שנסגרו בשנה האחרונה היו בנקים קטנים יחסית. השיטה עובדת כך שהתאגיד לביטוח פיקדונות מוצא בנק אחר שמוכן לקנות את נכסי הבנק הכושל, מודיע על סגירתו במהלך סוף השבוע וביום שני בבוקר נפתח הבנק מחדש על ידי הבעלים החדשים.

 

כספם של המפקידים אינו נמצא בסכנה, מכיוון שפיקדונות של עד 250 אלף דולר מבוטחים על ידי הממשלה. אך משאביה של קרן הביטוח מידלדלים, ולכן הציעה מועצת ה-FDIC לאחרונה שהבנקים האמריקנים ישלמו מראש פרמיות ביטוח לשלוש שנים בהיקף של כ-45 מיליארד דולר.

 

המוסדות הפיננסים בארה"ב רשמו הפסדי אשראי ומחיקות של כ-1.1 טריליון דולר מאז ספטמבר 2007. שיעור האבטלה במדינה עלה ל-9.8% בספטמבר, שיא שלא נרשם מאז 1983.

 

המצב כבר היה רע יותר בעבר - שנת 1989 נחשבת לרעה מכולן, ובה נסגרו 531 בנקים. באוגוסט הודיעה החברה לביטוח פיקדונות שברשימת הבנקים ה"בעייתיים" נמצאים 416 בנקים עם שווי נכסים כולל של 299.8 מיליארד דולר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מדד הבנקים הסגורים עבר את רף ה-100
צילום: רויטרס
מומלצים