שתף קטע נבחר

מסביב לעולם - אלפים קראו לפעול למען האקלים

במסגרת יום פעולה למען האקלים התקיימו אלפי אירועים, הפגנות ומיצגים מסביב לעולם, כשבכולם כיכב המספר 350 - המסמל את ריכוז הפחמן דו-חמצני באטמוספירה שלדעת המדענים הוא הבטוח ביותר עבור כדור הארץ

ברחבי העולם ציינו היום (שבת) את יום הפעולה הבינלאומי למען האקלים ויצאו להפגנות, עצרות, אירועים המוניים ומיצגים שונים. המכנה המשותף לכל האירועים היה המספר 350.

 

מספר זה מתייחס ל-350 חלקים למיליון (PPM) - הריכוז של חלקיקי הפחמן הדו-חמצני באטמוספירה שהמדענים סבורים שהוא הבטוח ביותר עבור אקלים כדור הארץ. כיום שיעור הפחמן הדו-חמצני באטמוספירה עומד על 387 חלקיקים למיליון (PPM), וצפוי לעלות עד 450 PPM ולגרום - לדעת המדענים - לעליית טמפרטורה קריטית והרת גורל.

 

ההפגנות והאירועים היו יוזמות של ארגוני סביבה מקומיים, שהצטרפו ליוזמה הנושא את אותו השם, שקמה לפני כשנה בארה"ב תחת הנהגתו של העיתונאי והפעיל הסביבתי ביל מק'קיבן.

 

 

כבכל אירוע בינלאומי, השלטים הראשונים הונפו באוסטרליה - על מדרגות בניין האופרה של סידני. כמה עשרות מהפעילים שהשתתפו באירוע אחזו במטריות כחולות והסתדרו בצורת הספרות 3, 5 ו-0 לעיני הצלמים והקהל המריע.

 


אירוע 350 בסידני (צילום: AFP)

 

אירועים דומים נערכו בערים נוספות ברחבי העולם. בברלין התגודדו כ-350 מפגינים מתחת לשער ברנדנבורג ועטו מסיכות בדמות הקנצלרית אנגלה מרקל. בלונדון נאספו יותר מ-600 מפגינים מתחת לגלגל הענק "העין של לונדון" והסתדרו בצורת הספרה 5. מסוק צילם אותם מהאוויר ומארגני ההפגנה יצרפו את הצילום האווירי לצילומים אחרים מהעולם בהם מופיעות הספרות 3 ו-0. במקביל, כמאה נגני כלי נשיפה התכנסו מחוץ לבניין הפרלמנט וניגנו בעת ובעונה אחת את התו פה - שהתדר שלו הוא 350 הרץ - למשך 350 שניות.

 


מרקל, האם שומעת? מפגינים בברלין (צילום: AP)

 


מפגינה בהונג קונג (צילום: AFP)

 

"מאות אלפי אנשים מסביב לעולם לוקחים חלק באירוע הזה, ועבורנו זה חשוב מאוד שאנשים יצאו לרחובות", אמרה מארגנת ההפגנה אבי אדגר. "אני רוצה פעולה אמיתית ונחושה בנושא שינוי האקלים ואנו רוצים לראות אותה עכשיו".

 

בביירות הפגינו מאות פעילים עם שנורקלים בידיהם על הריסות העיר הרומית העתיקה, ובעיר בעלבק. גם בטורקיה הפגינו כמה מאות פעילים. הם חשפו כרזה ענקית עליה נכתב "שמש ורוח עכשיו" על הגשר המחבר בין שני חלקי העיר מעל מיצרי בוספורוס. 


סירות באגם דאי בקשמיר, הודו (צילום: AP)

 

גם בישראל הפגינו כמה מאות פעילים - בשטח פתוח מחוץ לתל אביב ובאזור ים המלח. את ההפגנה בים המלח יזם ארגון "ידידי כדור הארץ - המזרח התיכון" והוא שילב בה גם מסר להצלת ים המלח. בהפגנה השתתפו פעילים ישראלים, ירדנים ופלסטיניים.

 

בצרפת קיבלו הפוליטיקאים צילצול השכמה מכמה מאות פריזאים, שבחרו בשעון כסמל ההפגנה שלהם. הם התאספו באחת הכיכרות בעיר וכיוונו את צילצול ההשכמה שלהם ל-12:18 בצהריים - התייחסות ליום הנעילה של כינוס האו"ם בנושא האקלים בחודש הבא.


בלבנון (צילום: AFP)

 


באוקראינה (צילום: AFP)

 


ובקזחסטן (צילום: AFP)

 

הכינוס נחשב להזדמנות המכרעת של מנהיגי העולם לגבש הסכם בינלאומי להפחתת פליטות גזי חממה (ופחמן דו-חמצני הוא העיקרי שבהם), כדי לבלום את מגמת ההתחממות הגלובלית ולמנוע ממנה לעבור את רף 2 המעלות בשנים הקרובות. ההסכם יחליף את אמנת קיוטו שתוקפה יפוג ב-2012.

 

האינדקס הירוק

ילדים ירוקים

ילדים ירוקים

מתנה ירוקה

מתנה ירוקה

טיפוח אורגני

טיפוח אורגני

משלוחים אורגניים

משלוחים אורגניים

תיירות אקולוגית

תיירות אקולוגית

גינה אורגנית

גינה אורגנית
ועם זאת, ראש הממשלה הדני, שמארח את הכינוס, אמר כי הדיונים בנושא אינם מתקדמים בקצב מספק כדי שניתן יהיה לגבש הסכמה בינלאומית בכינוס. "זה הזמן למשא ומתן מהיר", אמר לארס לוקה רסמוסן, והוסיף כי חייבים לגבש הסכם מחייב עד ינואר.

 

בינתיים, אחד הגורמים שמעיב על הסיכויים הוא דווקא הקשייים הפוליטיים הפנימיים של נשיא ארה"ב ברק אובמה. הוא אינו מצליח לשכנע את הסנאט בצורך לקדם חוק להפחתת פליטות. אם ארה"ב תגיע לכינוס מבלי שהחוק עבר, גם מדינות אחרות שפולטות גזי חממה רבים כמו סין והודו לא ימהרו להתחייב להפחית את פליטות הגזים שלהן.

פורסם לראשונה 24/10/2009 23:28

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אירוע 350 בסידני
צילום: AFP
הפגנה גם בטורקיה
צילום: AFP
מומלצים