מדענים: הכוננים המגנטיים ישלטו גם ב-2020
לא SSD ולא אף אחד מיורשיו, יהווה סיכון לדומיננטיות של הדיסק הקשיח הישן והטוב בעשור הקרוב לפחות - כך קובע מחקר חדש של צמד חוקרים מאוניברסיטת קרנגי מלון
בקצב ההתפתחות הנוכחי, צפוי הדיסק הקשיח המגנטי להיות אמצעי האחסון הנפוץ ביותר גם בשנת 2020. כך קובע מחקר חדש של זוג חוקרים מאוניברסיטת קרנגי מלון האמריקנית.
במסגרת המחקר, שתוצאותיו פורסמו בשבוע שעבר במגזין המקצועי IEEE Transactions on Magnetics, הושוותה הטכנולוגיה המגנטית למספר רב של טכנולוגיות מתחרות הנמצאות בשלבי פיתוח והתפתחות שונים.
המסקנה העיקרית: אף אחת מהן לא מתפתחת בקצב מהיר כמו זה של הדיסק הקשיח, וסיכוייהן להדביק אותו בעשור הקרוב אפסיים.
SSD: טכנולוגיה מבטיחה או רעש?
החוקרים, צ'אנג סו קים ופרופ' מרק קריידר, ערכו את המחקר במטרה להעריך את הסבירות שהטכנולוגיה הוותיקה של הדיסק הקשיח המגנטי (HDD), תוחלף בשנים הקרובות. זאת בעיקר על רקע הפופולריות של - או ה"Hype" סביב - הכוננים מבוססי זיכרון ההבזק (SSD).
במהלך השנתיים האחרונות שולבו כוננים בטכנולוגיה הזו בניידים ממגוון סוגים, החל מ-MacBook Air הדקיק והיקר, ועד לניידים זעירים ממשפחת Eee PC, ובמספר גדול של מוצרים שבאו בעקבותיהם. יצרני ענק כמו אינטל, סמסונג וטושיבה, משקיעים היום משאבים רבים בפיתוח הדורות הבאים והטכנולוגיות הבאות.
כיום כבר ברור שהדור הנוכחי של ה-SSD לא מקיים את ההבטחה: הוא שקט יותר, אמנם, אבל הוא אינו מהיר משמעותית, לא חסכוני יותר בחשמל, וכנראה גם לא אמין יותר מהדיסק הקשיח. ומצד שני: מחירו כפול ומשולש.
קים וקריידר טוענים שהטכנולוגיה הזו ויורשותיה, גם אם יצליחו להיות מהירות, חסכוניות ואפילו אמינות יותר, לא יצליחו להתחרות עם קצב הגידול בצפיפות המידע - ביכולת הטכנית לדחוס יותר נתונים ליחידת שטח - שמאפיין את הדיסקים הקשיחים המאחסנים מידע על פלטות מצופות תחמוצת מגנטית.
השורה התחתונה: במחיר
קים וקריידר העריכו והשוו 13 טכנולוגיות אחסון שמתבססות על טכנולוגיות זיכרון לא-נדיפות (NVM). מתוכן נמצאו, לדבריהם, רק שתיים (STTRAM ו-PCRAM) שעשויות להתחרות בעתיד הנראה לעין בדיסקים הקשיחים, מבחינת כדאיות כלכלית.
שאר הטכנולוגיות ימשיכו לפגר הרבה אחרי האחסון המגנטי במדד ה"עלות לטרהבייט" (היום מקובל עדיין, להשוות את העלות לגיגהבייט אחד באמצעי אחסון שונים).
הם מעריכים שבשנת 2020 נוכל לרכוש תמורת 40 דולר דיסק מגנטי 2.5 אינץ' (מהסוג שמשמש בנגנים ומחשבים ניידים), בנפח של עד 14 טרהבייט (כ-14 אלף גיגהבייט). טכנולוגיות אחרות אולי יגיעו לביצועים טובים משמעותית - אבל במחירים שישאירו אותן לא רלוונטיות.
כונן SSD. לא צפוי להשתלט על השוק
באדיבות HWzone
מומלצים