כתב אישום נגד מנכ"ל דור אלון לשעבר
דוד ויגדרוביץ, שכיהן כמנכ"ל דור אלון דלק בשנים 2007-2003, מואשם בעבירות מס, רישום כוזב במסמכי תאגיד ומסירת פרט מטעה לבורסה. לפי כתב האישום, בתקופת כהונתו כמנכ"ל פעל ויגדרוביץ במספר דרכים להצגת עלייה ברווחים
- אי הסדרים בדור אלון עלו למדינה 44 מיליון שקל
על פי כתב האישום, בשנים 2007-2003, בהן כיהן כמנכ"ל החברה, פעל ויגדרוביץ במספר דרכים על מנת להציג עלייה ברווחים.
באישום ראשון מואשם ויגדרוביץ כי ניצל את העובדה שהחברה האם והחברה הבת מדווחות למע"מ כאיחוד עוסקים וכי החברות אינן משלמות מע"מ בעסקאות ביניהן, ורשם במערכת הנהלת החשבונות של החברה שבניהולו פקודות יומן כוזבות, לפיהן נראה כאילו החברה שילמה מס תשומות בגין רכישת דלק מהחברה האם, וגרם לחברה לניכוי מס תשומות שלא כדין.
על מנת להעלים את פעולותיו ועל מנת להגדיל את הרווח הרשום של החברה, מואשם ויגדרוביץ כי ביצע רישום כוזב בספרי הנהלת החשבונות הממוחשבת של החברה, כאשר מצד אחד הוא מבצע הקטנה כוזבת של כרטיסי ההוצאות של החברה, ומצד שני הגדלה כוזבת של כרטיס המכירות.
על פי כתב האישום, במספר מקרים לא רשם ויגדרוביץ הוצאות לספקים והשמיד את חשבוניות המס שהוציאו הספקים לחברה, ולא רשם חובות אבודים של החברה כהוצאה.
בנוסף מואשם ויגדרוביץ כי רשם פקודות יומן כוזבות, לפיהן זוכה כרטיס הנהלת חשבונות של הוצאות, ובאמצעות זיכוי הכרטיס יצר מצג לפיו הרווח הגולמי של החברה היה גדול משהיה בפועל. ויגדרוביץ מואשם כי ביצע רישומים כוזבים שנועדו להגדיל את המכירות הרשומות של החברה. על פי כתב האישום, סך כל הרווחים שהוגדלו באופן כוזב הינו כ-6 מיליון שקל.
ויגדרוביץ אף מואשם כי לא זקף הטבות לזכותם של מנהלי תחנות הדלק שהיו זכאים לכך, ותחת זאת זקף בכזב את ההטבות בתלושי שכר זוטרים שלא הגיעו לסף המס. ויגדרוביץ מואשם כי גרם לכך שהרווח הגולמי הכוזב של החברה ייכלל בדיווחי חברת האם בדיווחיה התקופתיים לרשות ניירות ערך.
סנגורו של ויגדרוביץ, עו"ד ניר רשף, ביקש שלא להגיב.