בשבוע הבא: דיון בעצרת הכללית בדו"ח גולדסטון
באן קי-מון שב וקרא לאפשר את שיקומה של רצועת עזה אחרי מבצע "עופרת יצוקה". לדבריו, "משפחות פלסטיניות לא זכו לשקם את בתיהן. המרפאות ובתי הספר עדיין הרוסים"
העצרת הכללית של האו"ם תדון ביום רביעי הבא בדו"ח גולדסטון על אירועי מבצע "עופרת יצוקה". מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, אמר כי הוא מצפה לדיון בעצרת הכללית וציין כי יחליט כיצד לנהוג בנושא לאחר הדיון.
נשיא העצרת הכללית, עלי טרקי, קיבל לידיו את בקשותיהם של המדינות הערביות ו-118 המדינות הבלתי מזדהות, "והוא מתכוון לכנס ישיבה ב-4 בנובמבר", מסר דוברו.
אמש שב וקרא מזכ"ל האו"ם לישראל לאפשר את שיקומה של רצועת עזה בעקבות מבצע "עופרת יצוקה". לדבריו, "עשרה חודשים אחרי תום הלחימה, אין שום התקדמות בעניין שיקום הרצועה ופתיחת המעברים".
במסיבת עיתונאים שקיים בניו-יורק, אמר באן כי "בוועידת התורמות שנערכה במצרים גייסנו כספי סיוע בסך 4.5 מיליארד דולר. רק חלק קטן מהכסף הועבר בסופו של דבר. משפחות פלסטיניות לא זכו לשקם את בתיהן. המרפאות ובתי הספר עדיין הרוסים".
מזכ"ל האו"ם חידד את המסר ואמר עוד, כי "אני מפציר בישראל להסכים להצעותינו לשקם את רצועת עזה, בידיעה שרק סיכוי אמיתי לשלום יבטיח את ביטחון הישראלים".
דו"ח שפרסמה לאחרונה סוכנות אונר"א, קובע כי 90 אחוזים מתושבי רצועת עזה חיים מתחת לקו העוני, והמצב ברצועה הוא הגרוע ביותר מאז 1967. מחברי הדו"ח קבעו כי מבצע "עופרת יצוקה" גרם לה נזק כלכלי בסך ארבעה מיליארד דולר.
לטענת הסוכנות לסחר ופיתוח של האו"ם, ההפסקה המוחלטת של הפעילות הכלכלית ברצועה במהלך מבצע "עופרת יצוקה" הסבה לה נזק בסך 88 מיליון דולר, נזק שאליו התווספו הפגיעות החומריות במהלך הלחימה - ואלה שנוצרו לאחריהן, בשל הסגר וההגבלות על המסחר עם הרצועה.