קבאג' באג'י: תבשיל כרוב הודי
השפית רינה פושקרנה חוזרת עם מתכון הודי מסורתי, והפעם קבאג' באג'י: תבשיל כרוב הודי מהיר, קל להכנה ושופע ארומה. להגיש כתוספת למנה עיקרית או כארוחה קלה
(הפקה ובימוי: אלעד רובינשטיין)
רוצים עוד אוכל הודי ממטבחה של רינה?
- צ'פאטי - לחם הודי שטוח
- סמוסה - כיסנים מטוגנים במילוי תפוחי אדמה וירקות
- אלו גובי - תבשיל כרובית ותפוחי אדמה
- טאלקה דאל - תבשיל עדשים מתובל
- בהינגאן בהרטה: חציל בלאגן במעט זמן
- עם תפוח ודבש: עוף קשמירי ביראני
- סוג'י חלווה: הודי מתוק ומהיר
- אניין באג'יה וצ'אטני ירוק: טבעות בצל עם מטבל
- תיק תק טיקה - עוף מתובל וצלוי
- יאללה מסאלה: צ'יקן טיקה ברוטב
קבאג' באג'י – תבשיל כרוב
המרכיבים:
1 כף שמן זית
1 כפית גרגירי חרדל
6 עלי קארי
1 כפית זנגביל
2 פלפל צ'ילי אדום מיובש (למעוניינים במנה חריפה)
1 כף עדשים צהובים
1 כרוב רחוץ וקצוץ
1 כפית מלח (ניתן להוסיף או לגרוע לפי הטעם)
1/2 כפית כורכום
לקישוט:
1 כף שברי בוטנים
אופן ההכנה:
- מחממים את השמן בסיר גדול ועמוק.
- מוסיפים את גרגרי החרדל ומטגנים, עד ששומעים אותם מתפצפצים.
- מוסיפים את העדשים ומערבבים כדקה.
- מוסיפים זנגביל , צ'ילי, עלי קארי ומערבבים.
- בקערה נפרדת שמים את הכרוב, מוסיפים מלח, כורכום ומערבבים.
- מוסיפים את תכולת הקערה לסיר, ומקפיצים לסירוגין, במשך כ-8 דקות.
- לפני ההגשה מקשטים בשברי בוטנים.
רינה פושקרנה היא השפית והבעלים של רשת "טנדורי "
צילום: ירון ברנר
מומלצים