תיק תק טיקה - עוף מתובל וצלוי
מתים על צ'יקן טיקה? רוצים להכין בבית? רינה פושקרנה מראה כמה זה קל - מתבלים, משרים וצולים. רוצים להכין צ'יקן טיקה מסאלה? חכו לשבוע הבא
בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין
רוצים עוד אוכל הודי ממטבחה של רינה?
- צ'פאטי - לחם הודי שטוח
- סמוסה - כיסנים מטוגנים במילוי תפוחי אדמה וירקות
- אלו גובי - תבשיל כרובית ותפוחי אדמה
- טאלקה דאל - תבשיל עדשים מתובל
- בהינגאן בהרטה: חציל בלאגן במעט זמן
- עם תפוח ודבש: עוף קשמירי ביראני
- סוג'י חלווה: הודי מתוק ומהיר
- אניין באג'יה וצ'אטני ירוק: טבעות בצל עם מטבל
צ'יקן טיקה
המרכיבים:
600 גרם חזה עוף
2 כפות פפאיה טרייה, מגורדת
1 כפית ג'ינג'ר טרי, מגורר דק
1 כפית שום כתוש
1 כף תערובת גראם מסאלה
1/2 כפית פלפל לבן טחון
1 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית מלח
1 כף מיץ לימון
אופציה: 1 כף שמן זית
אופן ההכנה:
- חותכים את חזה העוף לנתחים קטנים ומניחים בקערה גדולה.
- מוסיפים לקערה פפאיה מגוררת, ג'ינג'ר, שום, פלפל לבן, גראם מסאלה, מלח ופפריקה ומערבבים.
- מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים היטב. מכסים את הקערה ומשרים את העוף במקרר שעתיים לפחות (רצוי לילה שלם).
- מחממים התנור ל-250 מעלות, במשך 10 דקות.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומסדרים בה את נתחי העוף. מכניסים לתנור לצלייה של כ-20-15 דקות, עד שהנתחים מבושלים. מסדרים את הנתחים על צלחת או שמשפדים אותם על שיפודים ומגישים. לאחר הצלייה עוף זה משמש כבסיס ל"צ'יקן טיקה מסאלה".
רינה פושקרנה היא השפית והבעלים של רשת "טנדורי "
הודית, בטח הודית
מומלצים