אחמדינג'אד: ישראל השטנית מפריעה לשיחות
בניגוד לדבריו של ראש הממשלה נתניהו, לפיהם טיוטת הסכם הגרעין שהוצגה לטהרן היא "צעד חיובי ראשון", לנשיא איראן יש פרשנות אחרת. "ישראל אינה מרוצה ממהלך השיחות. אני מקווה שהמשא ומתן יימשך ושגורמים שטניים לא יפריעו להן"
נשיא איראן, מחמוד אחמדינג'אד, אמר כי ישראל "אינה מרוצה" ממהלך השיחות בין המעצמות לבין טהרן בסוגיית הגרעין, וכי הוא מקווה שהשיחות הללו יימשכו.
"אני מקווה שהמשא ומתן יימשך וש'הגורמים השטניים' לא יפריעו להן, כי
המשטר הציוני והמעצמות העיקריות אינן מרוצות", אמר אחמדינג'אד, המסייר בצפון-מזרח איראן, בדברים שפורסמו הבוקר (שבת) בסוכנות הידיעות איסנ"א.
בתשובה לשאלה על מידת האמון של איראן בשיחות הגרעין, השיב אחמדינג'אד כי "ממשלת איראן, כמו גם העם האיראני, מתייחסים בחשדנות לשיחות לאור הרקורד השלילי של מעצמות המערב, אך המציאות תאלץ אותם להסכים עם העם האיראני".
דבריו של אחמדינג'אד נאמרו עוד לפני הצהרתו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, אתמול במהלך הפגישה עם השליח המיוחד למזה"ת, ג'ורג' מיטשל, כי טיוטת ההסכם עם איראן היא "צעד חיובי ראשון בדרך לעצירת איראן מהשגת יכולת גרעינית צבאית".
במרכז הדיונים בין איראן למעצמות, עומדת השאלה באיזה אופן יטופל מצבור האורניום המועשר ברמה נמוכה (LEU) של טהרן. המעצמות הציעו כי 75% האורניום יועבר להעשרה ברוסיה עד סוף השנה ומשם יועבר לעיבוד נוסף בצרפת - בטרם יוחזר לאיראן כדלק גרעיני. איראן דחתה ככל הנראה את ההצעה ומעוניינת שהעברת האורניום תעשה בשלבים, ושבמקביל למסירת האורניום היא תחל כבר לקבל את משלוחי הדלק עבור כור המחקר הגרעיני שלה.
גורמים איראנים אמרו שעות לאחר הדיווח על דחיית הטיוטה, כי איראן עדיין לא השיבה עדיין על הטיוטה באופן רשמי, אלא רק הביעה את "כוונתה החיובית" לדון במסמך.
לדברי הגורם, איראן עומדת על-כך שתתרחש החלפה בו-זמנית של האורניום להעשרה בחו"ל בדלק גרעיני לכור המחקר בטהרן. "זהו קו אדום מבחינתנו, איראן לא תיסוג מתנאי זה", אמר.
בתוך כך שבו מחוקקים בכירים בפרלמנט האיראני והביעו התנגדות להסכם המוצע עם המעצמות. יו"ר ועדת החוץ והביטחון, עלא א-דין בורוג'רדי, אמר כי הפרלמנט מתנגד לחלוטין להצעה להעביר אורניום מועשר ברמה נמוכה בתמורה לדלק גרעיני, ואילו דובר הוועדה, קאזם ג'לאלי, הוסיף כי גם אם איראן תעביר את האורניום - אין לה שום ערובה שתקבל דלק.