השרים ידונו בחוק שימנע כליאת ילדי הזרים
הצעת חוק שנועדה להגביל את כליאת ילדיהם של מהגרי העבודה תונח על שולחן ועדת השרים לחקיקה. ח"כ הורוביץ: אסור לנהוג בברבריות כלפי הילדים. עוד יעלו לדיון: סנקציות על תוקפי רופאים, פיצוי לנפגעי עבירות אלימות והצמדת שכר השוטרים לאנשי הקבע
בעוד ראש הממשלה צפוי לקבל הכרעה שתמנע את גירושם של ילדי הזרים השוהים בישראל שלא כחוק, ועדת השרים לענייני חקיקה תדון מחר (יום א') בהצעת החוק של חברי הכנסת ניצן הורוביץ ודני דנון, שמטרתה למנוע כליאה של ילדי מהגרי עבודה. לפי הצעת החוק, תיאסר החזקתו במשמורת של קטין עד גיל 14 והחזקתו במשמורת של קטין מעל גיל 14 תוגבל לארבעה ימים.
עוד נכתב בהצעת החוק כי תחול חובה להביא את הנער בפני בית דין לא יאוחר מ-24 שעות אחרי תחילת החזקתו. כמו כן, יובטח סיוע משפטי לנער בהליכים
המתנהלים נגדו. בדברי ההסבר להצעה נכתב כי החוק הנוכחי אינו מבחין בין קטינים לבגירים ותכליתה של הצעת החוק היא להתאים את ההסדרים שבחוק ולהבטיח את זכויותיהם של ילדים.
עוד נטען בהצעת החוק, שנוסחה בשיתוף ארגוני הסיוע וזכויות האדם, כי יש למנוע את העוול הנורא שבו ילדים, ולעיתים אף תינוקות, שוהים חודשים ארוכים מאחורי סורג ובריח - למרות שלא פשעו ולא חטאו במאומה, למרות שהשב"ס אינו ערוך ואינו יכול לטפל בהם ועל אף שכל הגורמים המקצועיים תמימי דעים שכליאתם מהווה פגיעה קשה.
"שום ילד אינו צריך להיות בכלא"
לדברי ח"כ הורוביץ, "מזה חודשים רבים אנו עוסקים בסוגיית ילדי הזרים, במהלך המאבק נחשפנו לתופעה הפסולה של כליאת ילדים, לעיתים לתקופות ממושכות, ואל מול תופעה כזו אסור לנו לשתוק, וזאת ללא קשר לסדר שיושג בדבר מעמדם של ילדי הזרים והפליטים. אסור לנו לנהוג בברבריות כלפיהם, עלינו לקבוע עובדה פשוטה ואנושית - שום ילד אינו צריך להיות בכלא ויש למצוא להם פתרונות הולמים ואנושיים".
ארגוני זכויות אדם התומכים בחוק אף פנו לרעייתו של ראש הממשלה, שרה נתניהו, בבקשה שתתגייס לקידום ההצעה. "כמי שבחרה להקדיש את חייה המקצועיים לרווחתם של ילדים אנו משוכנעים כי טובתם של קטינים היא נר לרגלייך", כתבו הארגונים לנתניהו.
ועדת השרים תדון מחר גם בהצעה של ח"כ אלכס מילר, שמטרתה להיאבק בתופעת האלימות
נגד רופאים. ההצעה קובעת כי מי שפוגע במטפל או ברכוש מוסד ציבורי יוזהר כי לא יוכל לקבל טיפול במוסד זה אם יחזור על התנהגותו בעתיד. אדם אשר יפעל שוב בצורה אלימה נגד מטפלים תוך שנה מהיום שבו הוזהר, לא יהיה זכאי לטיפול רפואי במוסד הרפואי בו פעל באלימות.
הוועדה תדון מחר גם בהצעה של ח"כ דוד רותם, שלפיה משפחתו של נפגע בפעולה עבריינית תהנה מזכאות לתגמולים בדומה לנפגעי פעולות איבה. הצעה אחרת, של ח"כ אופיר פינס ויוחנן פלסנר, קובעת כי יש ליצור שוויון בין השכר בצה"ל לבין השכר במשטרה - ומציעה להצמיד את השכר במשטרה לשכר אנשי הקבע בצבא.