קדימה מציעה נוסח מרוכך לפיצול היועץ המשפטי
בשעה שהממשלה ממשיכה להתלבט בסוגיית פיצול היועץ המשפטי לממשלה, תגיש היום קדימה הצעת חוק משלה. מקורבי ציפי לבני: היא מתנגדת להצעת נאמן, אך תומכת בגיבוש סמכות חדשה של שופט חוקר
הכנסת תנסה לסנדל את הממשלה - קדימה תוביל את המהלך: יושב ראש הוועדה לביקורת המדינה, ח"כ יואל חסון (קדימה), מתכוון להגיש היום (יום א') הצעת חוק הנוגעת לפיצול תפקיד היועץ המשפטי לממשלה. לדבריו, הצעת החוק תוגש מטעם סיעת קדימה ולאחר שקיבל את תמיכתה של יו"ר המפלגה ציפי לבני במהלך.
מקורביה של לבני אמרו שהיא מתנגדת להצעת הפיצול של נאמן, "אבל יש מצב מאוד בעייתי כיום שיועץ משפטי מגיע בבוקר לישיבות הממשלה ואחר כך נאלץ להתמודד עם כתבי אישום נגד אנשים שאיתם ישב איתם בבוקר. הנושא של שחיתות שלטונית חייב להיות גבוה בסדר העדיפויות, מבלי לפגוע באופן משמעותי בסמכויות היועץ. לכן, ההצעה היא להקים גוף חדש של שופט חוקר - תובע מיוחד - שיטפל בכל מה שקשור לשחיתות שלטונית. הסמכויות של היועץ המשפטי בהקשר הזה יועברו אליו וכל הסמכויות האחרות של היועץ המשפטי יישארו אצלו".
ח"כ יואל חסון הסביר את המניע להצעת החוק: "אנחנו רוצים להפסיק את ההתמהמהות של נתניהו בעניין, ואם הממשלה אינה מכריעה אולי הכנסת צריכה לעשות זאת עבורה. התוכנית שלנו היא להציע נוסח מרוכך יותר מהצעת הפיצול של השר נאמן. באופן כללי, הצעת החוק שלנו צפויה להציע הפרדה של הסמכויות אשר לגביהן יש ניגוד עניינים מובנה בין תפקידי היועץ המשפטי לממשלה: כמי שבבוקר מייעץ לממשלה ובערב מגיש נגד שריה כתבי אישום". הוא ציין כי הצעת החוק טרם נוסחה סופית והדבר ייעשה היום לאחר התייעצות סופית עם בכירים בקדימה.
סוגיית הפיצול, בעניינה תצטרך להכריע הממשלה, אולי תוכרע בסופו של דבר דווקא בבית המחוקקים: הצעת החוק של חסון מצטרפת להצעת חוק אחרת שכבר הגיש לכנסת ח"כ אריה אלדד, שמטרתה "להפריד בין התביעה הפלילית לבין הייעוץ המשפטי לממשלה".
לטענת חסון, הצעת החוק שיגיש היא מטעמה של סיעת קדימה ונתמכת על ידי סיעות נוספות באופוזיציה ואף על ידי גורמים בקואליציה עמם שוחח בימים האחרונים. חלק מחברי הכנסת של הקואליציה תומכים בגלוי בפיצול תפקיד היועץ המשפטי לממשלה, ולכן לא ברור כיצד ינהגו כשתועלה הצעת החוק להצבעה בכנסת - ובמידה שתחליט הממשלה להתנגד
להצעה.
ייתכן כי הצעות החוק של קדימה ושל האיחוד הלאומי יועלו להצבעה בקריאה טרומית כבר בשבועיים הקרובים. הצעת החוק של חסון, לאחר שתוגש, מחוייבת בתקופת המתנה של 45 ימים, אולם הליכי החקיקה שלה יכולים להתקצר בהחלטה של ועדת הכנסת. בראש ועדת הכנסת עומד ח"כ יריב לוין - המשמש גם חבר בוועדה לאיתור היועץ המשפטי ונחשב לתומך מובהק בפיצול התפקיד. "אין לי ספק שלוין יתמוך בקיצור הליכי החקיקה כאשר נבקש זאת", אמר חסון.