שתף קטע נבחר
 

שמחה כפולה: שני גורי מרמוסט חדשים בספארי

אל משפחת קופי מרמוסט הג'ופרי בספארי ברמת-גן, הצטרפו שני גורים שעירים וזעירים. האב דוד נושא אותם על גבו, האם פולה מיניקה בעת הצורך והאחות הצעירה, פפאיה, עוזרת בטיפול בגורים. כריתת יערות וציד מאיימים על הקופים הקטנים בברזיל

שמחה וצהלה במתחם המחייה של קבוצת קופי מרמוסט הג'ופרי בספארי ברמת-גן, ההורים, פולה ודוד, חוגגים תוספת כפולה ונמרצת בדמות שני גורים שעירים וזעירים, שנולדו לפני כשבועיים.

 

מקורם של הקופים שהגיעו לספארי הוא מגן החיות בקרית מוצקין, במסגרת תוכנית אירופאית לרביית מינים בסכנת הכחדה. בקיץ השנה ציפתה למטפלים הפתעה מרגשת, כשהאם פולה המליטה לראשונה בחייה וכבר לאחר מספר חודשים, אירעה המלטה שנייה.

 

"בפעם הראשונה הצלחנו לראות את פולה ודוד מזדווגים, כך שיכולנו לחשב את מועד ההמלטה לאחר 140 יום והיא כמו שעון, המליטה שני תאומים, אך שיעורי ההישרדות שלהם בהמלטה הראשונה אינם גבוהים ורק אחד מהם שרד", אומר ל-ynet ד"ר גלעד גולדשטיין, ראש ענף ציפורים בספארי ברמת-גן. "הפעם לא ראינו את ההזדווגות, אך מספר ימים לפני ההמלטה, הבחנו כי המרמוסטים הפכו לתוקפניים יותר בטריטוריה שלהם ולמרבה השמחה, ההמלטה היתה חלקה וללא בעיות רפואיות".

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
קופי המרמוסטים בספארי, מונים כיום את צמד ההורים, פפאיה, הגורה הצעירה ושני הזאטוטים החדשים. בטבע הפרימטים הקטנים נפוצים ביערות ברזיל ולמרות שהם אינם נתונים כעת בסכנת הכחדה קיומית, עתידם בטבע פגיע בעקבות פעילות אנושית, החל מציד לסחר בקופים כחיות מחמד, אך האיום העיקרי הוא כריתת עצים וקטיעת אזורי המחייה של הקופים.

 

סוגים נוספים של קופים זעירים ממשפחת המרמוסטים מצויים בסכנת פגיעות והכחדה שונות בטבע, אך כרגע אוכלוסיית מרמוסט הג'ופרי יציבה למדי. "המצב יכול להשתנות לרעה בכל רגע ופעילות אדם יכולה לערער את היציבות של הקופים ולכן יש חשיבות לגרעיני רבייה של מינים שעתידם עשוי להיות בסכנה בטבע", מציין גולדשטיין.

 

בסביבה המוגנת בשבי, חולקים המרמוסטים את את מרחב המחייה שלהם עם מספר תוכים מסוג ארה מרקאנה, בעל כנף הנפוץ בברזיל. כיצד מתבצעת חלוקת הנטל בטיפול בגורים? "במרבית שעות היממה האב נוטל פיקוד ונושא את התאומים על גבו. הוא מעביר אותם לאם בעיקר להנקה והיא מחזירה אותם אליו בתום המטלה", הוא מספר.

 

צילום: טיבור יגר, ספארי ר

 

 

לדברי גולדשטיין, "הצעירים בחבורה, בין אם מדובר בקבוצות גדולות בטבע ובין אם בשבי, כדוגמת פפאיה, מסייעים להורים במלאכת הגידול. פפאיה לוקחת את הגורים אליה, מתאמנת ולומדת על בשרה כיצד להחזיק ולטפל בהם. הגורם מצידם, משמיעים קולות מחאה קולניים ומעדיפים את חברת ההורים".

 

את שגרת יומם מבלים המרמוסטים בעיקר בחיפוש אחר מזון. הצמחייה העשירה והירוקה במתחם וארוחות פירות טרופיים המוגשות להם ולתוכים מעניקה להם את האנרגיה הדרושה.

 

"בנוסף לתפריט עשיר בפירות טרופיים, זחלי קמח, ביצים קשות ובשר טחון, הם לוכדים גם חרקים בכוחות עצמם", הוא מגלה. "המרמוסטים מצויידים בשיניים חדות שמסייעות להם לכרסם ולשאוב את השרף בקליפות גזעי העצים, דבר שמאפשר להם לשרוד על עץ אחד במשך שנים רבות". 

 

הגורים צפויים להמשיך לרכב על גבו הגמיש של אביהם בחודשיים הקרובים ואז יחלו לשוטט בכוחות עצמם באזור התצוגה, כשהם מלווים על ידי אחד ההורים או בני המשפחה. מינם של התאומים עדיין לא ידוע ובעוד מספר שבועות, המטפלים מעריכים כי ניתן יהיה לזהות זאת.

 

בספארי כבר שוקלים את עתידה של הקבוצה שמתרבה במהירות ויתכן ויעבירו את הצאצאים כשיגיעו לבגרות מינית בעוד כשנה לערך, לפרויקט רבייה בגן חיות בארץ או בעולם, על מנת לאפשר להם להקים משפחות עצמאיות.


פורסם לראשונה 07/11/2009 22:33

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הגורים מבלים את זמנם על גב האב
צילום: טיבור יגר, ספארי ר"ג
כל המשפחה נרתמת לטיפול בגורים
צילום: רועי גזית
פפאיה, הגורה הקטנה בקיץ השנה
צילום: טיבור יגר, ספארי ר"ג
מומלצים