מחוץ לבית המריבה בשייח ג'ראח: "מתנחלים, צאו"
פלסטינים ותומכיהם הפגינו נגד כניסת יהודים לבית במתחם "שמעון הצדיק", בהתאם לפסיקת בית משפט. "ירושלים לא תהיה חברון", קראו. המתיישבים: שהשמאל ייכבד את החוק
יותר ממאה מפגינים, בהם פלסטינים תושבי השכונה ופעילי שמאל הגיעו אמש (יום ד') לבית משפחת אל-קורד בשכונת שיח-ג'ראח בירושלים, לשם נכנסו שלשום כמה עשרות מתיישבים יהודים בהתאם לצו בית משפט. תחת הכותרת "מפוני שיח-ג'ראח, אנחנו איתכם", מחו המפגינים על הצעדים האחרונים.
הסכסוך המקומי גורר תגובות בעולם:
המפגינים פתחו מעגל תופים מחוץ לבית המשפחה וצעקו: "די לכיבוש" ו"מתנחלים, מתנחלים, צאו מיד מהבתים".
נביל אל-קורד, אבי המשפחה, סיפר ל-ynet על שאירע שלשום: "זה ביתי, אני גר פה מאז שנת 1956. הגיעה קבוצה של 50-60 מתנחלים, פרצו לדירה שברו את הדלת והוציאו בצורה אגרסיבית את הרהיטים שנשברו כתוצאה מכך. מיד הם החליפו את מנעול הדלת. שכנים התקשרו אלי ואמרו לי 'תבוא, פורצים לך לבית' אך לא יכולתי להיכנס".
מאוחר יותר, הגיע שוטר ממשטרת ירושלים וזימן לתחנת המשטרה את הפלסטיני ואחד מנציגי היהודים. לפי אל-קורד, לאחר דיונים ארוכים סוכם כי למשפחה יינתנו עשרה ימים נוספים בבית. "המתנחלים יצאו. רציתי להיכנס ולהחזיר את הרהיטים, אבל הם השאירו שם שומרים שלהם, אז לא יכולתי. ברור שאני כועס, אבל בעזרת האל אני חזק", אמר.
"זה שלהם? אז טלביה שלנו"
מבנה המגורים שבמוקד הסכסוך במתחם "שמעון הצדיק", הוא הרחבה של בית המשפחה הפלסטינית, שכעת חזרה להצטופף בבית המקורי. "יש צו פינוי על הבית שלי ועוד חמישה בתים בשכונה עד 15 בפברואר", אמר אל-קורד, וטען שכל החלטות בית המשפט "מבוססות על ניירת מזוייפת וסחטנית שהביאו העמותות של המתנחלים. אם יש להם ניירת שהאדמה שלהם, גם לנו יש ניירת שמוכיחה שמחצית מהשטח הבנוי בבקעה וטלביה הוא שלנו. אם זה החוק אז שייתנו גם לנו לחזור לשם".
התושבים היהודים שנכנסו לבית מסרו: "אנו מצפים מארגוני השמאל הקיצוניים - שלום עכשיו ועיר-עמים - לכבד את החוק במדינת ישראל, גם כשמדובר ביהודים. כששלטון החוק פוסק נגד אותם הארגונים הם ממשיכים להפגין, וזה מראה את מהותם האמיתית".
שמואל, המתגורר במתחם "שמעון הצדיק", טוען כי מדובר בקרקע יהודית: "כרגע גרים פה ערבים, אבל המקום שייך להקדש, ועד העדה הספרדית. בעזיבה ב-1948 השתלטו פה הערבים, ואני מקווה שבעזרת השם יגורו פה יהודים".
בהתייחס להפגנה, הוא ציין ש"כשפינו אותנו מגוש קטיף לא עשו מזה כל-כך הרבה בלגאן כמו שעשו פה כשפינו שני בתים".
יוסף עבדו, פלסטיני תושב השכונה, התרעם על החלטת בית המשפט לפנות מהבית את דייריו. "כולנו פה משפחה אחת. אנחנו לא מאמינים בבתי המשפט כי הם איתם (עם היהודים - ר.מ). בן-אדם גר פה 60 שנה וככה מוציאים אותו? איזו מן מדינה זו? אין חוק במדינה?"
רפי, תושב ירושלים, הביע תמיכה בפלסטינים ואחז בשלט "ירושלים לא תהיה חברון". הוא אמר ל-ynet ש"גם בחברון לאט לאט גדלה ההתנחלות והפקיעה את העיר מידי הפלסטינים. עכשיו הם גרים שם בגטאות, מפחדים לצאת לרחוב ולבית הספר מאימת המתנחלים. אותו הדבר הולך לקרות כאן - מפוררים את חיי היום-יום של הפלסטינים. כך מונעים למעשה הסדר עתידי, יהיה קשה להפריד את ירושלים לשתי ערים".