העירייה טעתה בעיקול - תפצה ב-6,000 שקל
עיריית עכו שלחה דו"ח חנייה לבעל הרכב הלא נכון, ומשזה לא שולם, אף שלחה לביתו מעקלים, והתעלמה מפניותיו עד ששכר עו"ד שיטפל בעניין. ביהמ"ש קבע כי העירייה תפצה אותו ב 6,000 שקל
באחד הלילות דפקו שני אנשים על דלת ביתו של תושב רמת השרון, גמלאי ונכה צה"ל. כשפתח אותה הם נופפו מולו בצו של עיריית עכו, ודרשו ממנו לשלם באופן מיידי 515 שקל, אחרת יגבו את החוב בדרך של תפיסת רכושו ומכירתו.
לטענתו, למרות שסיבת הטלת הקנס לא צוינה בדו"ח, השניים אמרו לו כי מדובר בחוב על חניה בלתי חוקית בעכו. הגמלאי טען בפני הגובים כי מעולם לא חנה בעכו, אך ללא הועיל, ולכן נאלץ לשלם את הסכום המבוקש.
הגמלאי ניסה לברר את פשר העניין, אך רק כעבור למעלה מחודש, הגיע אליו מכתב ממנו למד כי מדובר בקנס חנייה אשר הוטל על רכב מסוג שברולט בעל מספר דומה לשלו, בעוד שהרכב שבבעלותו הינו רכב מסוג פורד.
"תקלה מצערת"
כיוון שדרישתו לקבל חזרה את כספו לא נענתה, נאלץ האיש לערב את עורך דינו בעניין. משלא הושב לו כספו, הגיש תביעה לבית-המשפט לתביעות קטנות בעכו, בו דרש התובע דרש פיצוי של 15,515 שקל, הכולל את הסכום ששילם, פיצוי בגין עגמת נפש, והוצאות עו"ד.
עיריית עכו טענה לחוסר סמכות עניינית של בית-המשפט לדון בתביעה, ולגופו של עניין הודתה כי אכן מדובר בתקלה מצערת, כאשר עקב טעות בהקלדת הדו"ח למחשב על-ידי פקידת העירייה, נרשם הדו"ח לרכב של התובע אשר מספרו זהה לרכב עובר העבירה פרט לספרה האחרונה בו.
לטענת העירייה, אנשיה שלחו לתובע הודעת תשלום קנס בדואר רשום, אך רק לאחר ששילם את מלוא הסכום, נזכר לפנות אליה ולהעמידה את טעותה. בדיון אישר התובע כי קיבל את החזר התשלום ששילם ללא ריבית וללא הצמדה.
שימוש שרירותי בכח השררה של העירייה
השופטת זהבה (קאודרס) בנר קבלה את התביעה, וקבעה כי התנהלות העיירה גרמה לתובע חרדה ועוגמת נפש, והעירייה אף התעמרה בו בכך שלא ניאותה לבדוק את טענותיו לעומק, עד אשר נאלץ לפנות לעורך דין.
"אופן התנהלות מעין זו של רשות מקומית כנגד אדם נורמטיבי, ישר דרך ותם לב, איננו מקובל ואף מקומם, המגיע לשימוש בכוח השררה באופן שרירותי. אין ספק שעוול חמור נעשה לתובע" כתבה השופטת, והוסיפה, כי ראוי שהרשות תקפיד על אופן ביצוע הליכי הגביה, ותבדוק מיידית ולעומק כל תלונה.
נפסק, כי העירייה תשלם לתובע פיצוי כולל של 6,000 שקל.
- לעיון בפסק הדין
- לאתר המשפט הישראלי פסק דין