רק חברות הוגנות לעובדים ייגשו למכרז ממשלתי
מכרז של המדען הראשי אוסר השתתפות חברות שהפרו בצורה בוטה את דיני העבודה. מדובר במכרז שבו ייבחר זכיין להקמה והפעלה של מרכז טכנולוגי לאנרגיה מתחדשת בנגב או בערבה. המרכז יוקם בהשקעה ממשלתית של 57 מיליון שקל, בנוסף להשקעה פרטית
משרד התמ"ת פרסם אתמול (א') הזמנה להגשת הצעות להקמת והפעלת מרכז טכנולוגי לאנרגיה מתחדשת בנגב או בערבה. בתוכנית הממשלתית, בה שותפים גם משרדי התשתיות, האוצר ונגב-גליל, יושקעו 57 מליון שקל, לצד השקעות מקבילות של גורמים פרטיים. מדובר במכרז הראשון של המדען הראשי שיאסור השתתפות של חברות שהפרו בצורה בוטה את דיני העבודה.
השתתפו בהכנת הכתבה: רויטל חובל ומיקי פלדהמרכז שיוקם יעודד יזמות טכנולוגית בתחום פיתוח טכנולוגיות לייצור חשמל באמצעות אנרגיה מתחדשת, על ידי יצירת מערך סיוע שיאפשר ליזמים טכנולוגיים בראשית דרכם לפתח את המיזם, משלב המחקר והפיתוח ועד לייצור ולשיווק, ותוך שיתוף פעולה בין מוסדות אקדמיה, מכוני מחקר והתעשייה.
בחודש שעבר:
מענקי מדען ראשי יותנו בשמירה על זכויות עובדים
מיקי פלד, "כלכליסט"
עד כה יושם התנאי רק על מענקים של מרכז ההשקעות במשרד התמ"ת, בהיקף 700 מיליון שקל. ההרחבה, שמחכה לאישור סופי של מנכ"ל המשרד, תחול על מענקים בהיקף 1.4 מיליארד שקל, וצפויה להשפיע על נושא זכויות העובדים
מנכ"ל משרד התמ"ת, שרון קדמי, קרא היום "לחברות וגופים שעוסקים בתחום האנרגיה המתחדשת להגיש את מועמדותם להקמת והפעלת המרכז. אנו מעוניינים שהגורם המפעיל יהיה בעל אוסף של כשירויות ברמה הבינלאומית בתחום הטכנולוגי-עסקי ומימוני, ויכול להיות גם מורכב ממאגד של גופים וחברות".
גם ירוק גם הוגן
ההחלטה על הקמת המרכז החדש נובעת מהמגמה הקיימת בעולם להעמקת השימוש באנרגיות מתחדשות והיתרון היחסי של המשק הישראלי בנושא זה. ועדת היגוי מקצועית, הכוללת נציגי ממשלה ונציגי ציבור, תבחר את הגורם המפעיל (הזכיין) ואת הפרויקטים שיזכו למימון במסגרת זו.
מעבר להשקעה הממשלתית, על הזכיין שיפעיל את המרכזים יהיה להביא תקציב נוסף להשקעות במרכזים ובפרויקטים שיפותחו במסגרתו. המדינה מחפשת זכיין בעל הכשירויות המגוונות ללוות ולתמוך בפרויקטים, ולהגיע לבשלות טכנולוגית ועסקית. זכיין זה צריך להיות בעל ניסיון טכנולוגי ועסקי בשוק הרלוונטי בזירה הבינלאומית, בעל יכולת מימונית ויכולת גיוס הון עבור המיזמים במרכז, בעל ניסיון תעשייתי וטכנולוגי בתחום הפעולה של המרכז ובעל זכות בשטח בו ניתן להפעיל את המרכז. הזיכיון להפעלת המרכז יינתן לתקופה של 5 שנים.
אחד מבעלי המניות של החברה הזכיינית שתיבחר חייב להיות מוסד מחקר בהיקף שלא יעלה על 25%. הזכיין יתחייב למימון יתרת תקציב הפעילות, בהיקף מינימלי של 7.5 מיליון שקל בשנה. במהלך חמש שנים השקעת הזכיין לא תפחת מ–50% מסך ההשקעה במרכז הטכנולוגי, לרבות השקעות המשך בפרויקטים.
המדען הראשי במשרד התמ"ת, ד"ר אלי אופר, ציין כי "הקמת המרכז הטכנולוגי מהווה נדבך חשוב בפעילות לשכת המדען הראשי למיצובה של ישראל כמובילה עולמית בפיתוח טכנולוגיות לצרכים העולמיים בתחומי האנרגיות המתחדשות והמים".
בתוך כמה שבועות עתיד להתפרסם מכרז דומה להקמת מרכז טכנולוגי למים בשדה בוקר, בהיקף השקעה ממשלתית של 35 מיליון שקל.
פורסם לראשונה 08/11/2009 16:32
המדען הראשי ד"ר אלי אופר
צילום: יותם פרום
מומלצים