1 מכל 5 בנים בגיל 11 שותה אלכוהול בקביעות
מנתונים שהציג המשרד לביטחון פנים עולה עוד כי 32.6% מהנערים בני 12-18 השתכרו לפחות פעם אחת בשנה האחרונה. כ-64% מהצעירים בני 18-21 שתו השנה משקאות משכרים ו-23.4% הודו שנהגו כשהם שיכורים. השר אהרונוביץ': "אלכוהול מבחינתי משול לכלי נשק"
19% מהבנים ו-8% מבנות בגיל 11 שותים משקאות אלכוהוליים לפחות פעם בשבוע. זה רק נתון אחד ברשימת הנתונים הקשים שהציג הבוקר (יום ג') המשרד לביטחון פנים. השר יצחק אהרונוביץ' אמר: "אלכוהול מבחינתי משול לכלי נשק. שימוש לא נכון עלול להוביל לרצח. כמו שילדים לא יכולים לשחק בסכינים, לא נאפשר להם לשחק באלכוהול. שתיית אלכוהול זו מכת מדינה".
הבוקר השיק המשרד לביטחון פנים, בשיתוף הרשות הלאומית למלחמה בסמים ואלכוהול, קמפיין הסברה לצמצום שתיית האלכוהול בקרב בני נוער וצעירים, דבר
המוביל לאלימות קשה בחברה. מהנתונים שהוצגו עולה כי 32.6% מבני 12 עד 18 דיווחו כי השתכרו לפחות פעם אחת בשנה האחרונה. מדובר בעלייה של 7.6% בשלוש השנים האחרונות.
עוד עולה מהנתונים, כי כ-64% מהצעירים בני 18-21 השתכרו לפחות פעם אחת בשנה האחרונה. תלמידי י"א וי"ב נשאלו: "האם בחודש האחרון נהגת לאחר ששתית משקה אלכוהולי?". 76.6% ענו כי לא נהגו, 23.4% דיווח שנהגו בחודש האחרון לאחר ששתו. 19% דיווחו שנסעו בחודש האחרון עם נהג ששתה.
השר אהרונוביץ' הדגיש כי חברה החפצה בחיים לא יכולה להשלים את הנתונים הקשים. מנכ"ל המשרד, חגי פלג: "בתוך שש שנים מהיום מדינת ישראל צפויה להתייצב בחלק העליון של רשימת המדינות האירופיות שמובילות בשימוש באלכוהול".
מסע ההסברה הוא צעד ראשון שיוצג בישיבת הממשלה הקרובה, כחלק מתוכנית לאומית. מדובר בתוכנית רב-שנתית המוסכמת על משרדי הממשלה השותפים ומטרתה להביא לירידה של 10% בכל שנה בצריכת האלכוהול. בין היתר כוללת התוכנית שורה של חוקים שיונחו על שולחן הכנסת כבר במושב הנוכחי, בהם: הגבלת מכירת משקאות אלכוהוליים בין השעות 23:00 בלילה ל-7:00 בבוקר, למעט במקומות מסוימים כמו: פאבים, מועדונים ומסעדות.
חוקים נוספים שיעלו בכנסת: הרחבת הסמכות לקצין משטרה לסגור בתי עסק העוסקים במכירת משקאות משכרים, איסור נתינת משקה משכר לקטין במקום ציבורי
שלא בנוכחות האחראי על הקטין ובהסכמתו, איסור שתייה או החזקה של משקה משכר בכלי פתוח במקום ציבורי בין השעות 23:00 בלילה ל-7:00 בבוקר, מתן סמכות לשוטר או לפקח מוסמך להחרים או להשמיד משקה הנחזה להיות משקה משכר או כלי לאחסונו.
מנכ"ל הרשות הלאומית למלחמה בסמים ובאלכוהול, יאיר גלר, אמר: "בחודשים הקרובים תתמקד הפעילות במוקדי הבילוי, במועדונים, פאבים וסביבתם, במקומות ההתכנסות של בני הנוער בגנים ציבוריים וליד הפיצוציות. הפעילות תתבצע על ידי אנשי המקצוע והשטח של הרשות הלאומית למלחמה בסמים ואלכוהול, המשרד לביטחון פנים - מצילה, פרויקט עיר ללא אלימות, המשטרה ופעילים מתנדבים".