שתף קטע נבחר
 

בעלי אג"ח ט' באפריקה: נפנה להוצאה לפועל

בעלי איגרות החוב מסדרה ט' של אפריקה, שהיו אמורים לקבל היום 550 מיליון שקל מהחברה ולא קיבלו, התכנסו כדי להחליט על המשך צעדיהם. האסיפה דנה בהצעה להסמיך את עו"ד גיא גיסין לנקוט בצעדים משפטיים להשבת החוב, וכן בהצעה להקדיש חלק מתשלום האג"ח שיתקבל למאבק המשפטי

בעלי אג"ח ט' של אפריקה ישראל צפויים לפנות לבית המשפט בבקשה שהחברה תשיב להם 550 מיליון שקל שהיא חייבת להם וכן בבקשה לפנות להוצאה לפועל. כך עולה מדברים שאמר היום (ג') באסיפת בעלי האג"ח עו"ד גיא גיסין, בא כוחם של בעלי אג"ח ט' וכן בעלי אג"ח פרטיים שנכחו באסיפה. 

 

 

באופן רשמי דנה האסיפה בהצעה להסמיך את גיסין לנקוט צעדים משפטיים להשבת החוב, מבלי לדון בתוכן הצעדים עצמם. ההערכה היא שההצעה האמורה תתקבל. בנוסף, נידונה ההצעה להקדיש חלק מתשלום האג"ח שיתקבל למאבק משפטי להשבת הכסף. האסיפה היום הסתיימה, אך הצבעת בעלי האג"ח תימשך עוד מספר ימים.

 

בעלי אג"ח פרטיים שנכחו באסיפה שאלו: "למה שלא ניגש לבית המשפט ונבקש רכוש של החברה כי היא חייבת לנו כסף?" גיסין אמר להם, כי מדובר בפרוצדורה סבוכה וכי הוא ממליץ לכולם לפעול במשותף להשבת הכסף.

 

עד כה שילמה אפריקה לבעלי סדרה ט' את הריבית בלבד על האג"ח ולא את הקרן. יצוין כי נציגי אפריקה ישראל סירבו להגיע לאסיפה שמקיימים בעלי האג"ח כדי לדון עמם בהסדר החוב.

 

גיסין: "אנחנו זכאים לכסף היום. החברה מצפה שנקבל כסף בעוד 16 שנה במקום עכשיו. אין לנו כוונה לקבל זאת. הם מציעים לנו מלווה חובה מרצון, לטובת האינטרסים של לב לבייב והבנקים שממנים אותנו, וכי נפנה לרצון הטוב של ההנהלה כדי לקבל את הכסף בעתיד במקום עכשיו. זה לא עומד בשום מבחן חוקי, כלכלי או מוסרי".

 

גיסין הוסיף כי מבחינתו יש שתי חלופות: "או שהחברה מסוגלת לעמוד בכל התחייבויותיה, או שכל כסף שהיא מחזירה - והיא ממשיכה להחזיר מאות מיליוני שקלים לגורמים שונים - הוא בבחינת "העדפה במרמה" של נושים.

 

החזר של 7.6 מיליארד שקל

בסוף החודש שעבר הושג הסדר בין נציגות בעלי איגרות החוב הארוכות לבין חברת אפריקה ישראל, לפיו תנפיק אפריקה מניות שבעזרתן תגייס 850 מיליון שקל, ושמתוכן יזרים הבעלים של החברה, לב לבייב, 750 מיליון שקל לחברה. משמעות ההסדר מבחינת לבייב היתה לרדת לאחזקה של 52.9% במניות החברה. על פי הסדר זה בעלי האג"ח יקבלו 7.6 מיליארד שקל.

 

עם זאת נציגות בעלי אג"ח ט' של אפריקה ישראל, המחזיקים באיגרות חוב הקצרות, הביעו התנגדות להסדר שהושג עם הנציגות הכללית של בעלי האג"ח, וזאת בטענה כי הוא לא מייצג את האינטרסים שלהם.

 

"שערורייה כלכלית"

יו"ר מפלגת העבודה לשעבר, ח"כ עמיר פרץ, התריע היום מפני אישור ההסדר שהושג מול חברת אפריקה ישראל. "מדובר בשערורייה כלכלית שמשנה את כל כללי המשחק ומפקירה את חסכונות האזרחים והפנסיונרים בידי קבוצת בעלי הון, שהתעשרה בעשור האחרון, והיום כאשר יש משבר כלכלי, אינה מוכנה לשלם את מה שהיא חייבת לציבור", אמר פרץ.

 

"הניסיון להחליף את איגרות החוב במניות הוא קומבינה מתוחכמת וחסרת אחריות, כי אם החוסכים היו רוצים לקנות מניות, היו עושים זאת מראש", אמר.

 

פרץ אמר ל-ynet: "בית המשפט צריך לשקול ברצינות למנות כונס לאפריקה ישראל, ולא לתת לאלה שהביאו את החברה למצב שבו אין לה יכולת לפרוע את איגרות החוב להמשיך ולהתנהל כאילו לא קרה דבר".

 

פרץ האשים את המפקח על שוק ההון, על כך שנמנע מלעצור את המהלך. הוא ציין כי על רקע זה, הניח פרץ הצעת חוק על שולחנה של הכנסת, שתפקיע מידי המפקח על שוק ההון את כל הסמכויות ותעביר אותם למפקח על הבנקים.

 

"המפקח על שוק ההון עומד בראש אגף באוצר, ונמצא בניגוד אינטרסים מתמיד בין החרדה למצבן של החברות הכלכליות, לבין ההגנה על החוסכים", אמר פרץ.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צביקה טישלר
לב לבייב
צילום: צביקה טישלר
מומלצים