המאבטחים בהר הצופים מאיימים בשביתה
המאבטחים באוניברסיטה העברית טוענים שאינם מקבלים תוספת שעות נוספות ודמי הבראה ושלאחרונה קיצצו בשכרם. המאבטחים הקימו ועד ועומדים להכריז על סכסוך עבודה. מאבטח למנכ"ל סער ביטחון: "התנהלות החברה - גניבה"
מאבטחי האוניברסיטה העברית בהר הצופים בירושלים הקימו ועד עובדים, והם מאיימים להכריז על סכסוך עבודה ואף להשבית את פעילות האבטחה של האוניברסיטה. כך נודע ל-ynet. זאת, במחאה על שורה ארוכה של פגיעות שנעשו, לטענתם, בשכר ובזכויות הסוציאליות שלהם.
כ-100 מאבטחים בהר הצופים מועסקים באמצעות חברת האבטחה סער ביטחון. מרבית העובדים התארגנו לאחרונה והם משלימים בימים אלה, לדבריהם, את איסוף החתימות הנדרשות להם משני שליש מהמועסקים במקום, כדי להיחשב לוועד שיכול להכריז על סכסוך עבודה. עובדים בוועד סיפרו ל-ynet כי הם התארגנו בחסות ארגון "כוח לעובדים" - אף שבארגון עצמו מכחישים זאת וטוענים כי אין להם כל קשר להתארגנות. כך או כך, חברי הוועד מאיימים כי אם ההנהלה לא תפתח אתם מיידית במשא ומתן, הם יכריזו תוך שבועיים על סכסוך עבודה, שמשמעותו - שבועיים אחר כך, כלומר, בעוד חודש, יושבתו שירותי האבטחה של האוניברסיטה הגדולה בישראל והיא תישאר בלא שמירה.
ראשי הוועד טוענים כי העובדים אינם מקבלים דמי הבראה, אינם מקבלים תוספות שכר על עבודה בלילות ובסופי שבוע, אינם מקבלים תוספת ותק ועובדים שנשואים לנשים שאינן עובדות - אינם מקבלים על כך תוספת.
לטענתם, "חלק מהעוולות הללו אינן חוקיות, וחלקן סותרות את הסכמי העבודה הקיבוציים בענף השמירה, גם זה שנעשה ב-1972 וכמובן גם זה שנעשה לאחרונה", טוען ירון (שם בדוי), מאבטח בהר הצופים וממקימי הוועד, "החברה פשוט מצפצפת על צווי ההרחבה של ההסכמים הקיבוציים, למרות שיש להם תוקף של חוק".
עוד טוענים העובדים כי לאחרונה ביצעה החברה שינויים בנהלי ההעסקה - לרעתם. "בחודש יולי החברה יצרה תוכנית עבודה חדשה", מספר ירון, "שלחו אותנו להשתלמות שבה קיבלנו הדרכות חדשות וחשובות, והחתימו אותנו על התחייבות לשנה בתמורה למימון ההשתלמות. עד כאן הכל בסדר. אבל יחד עם זה, הורידו לנו את השכר. הם החליטו לקצץ את השכר הניתן על זמן ההפסקות בזמן העבודה. ראשית, זה לא חוקי, כיוון שאנחנו לא מקבלים אש"ל (החוק קובע כי זמן הפסקה לא יזכה בשכר רק אם העובד מקבל תשלום אש"ל, ת.ג). שנית, הם ניפחו את אורך ההפסקות, כך שקוצצה לאנשים כ-20% מההכנסה החודשית שלהם. יש כאן מאבטחים סטודנטים שהפסידו רבע משכר הדירה ומאבטחים בעלי משפחות שהפסידו 800 שקל לחודש מהפרנסה שלהם".
"אנו, המאבטחים, נחושים לקבל את זכויותנו כחוק ולשקף לכם את העובדה שאינכם שונים מהגנב הממוצע", כתבו חברי הוועד במכתב ששלחו לדיקן הסטודנטים באוניברסיטה ולהנהלת סער ביטחון, "החוק קובע כי אדם גונב דבר אם הוא נוטל ונושא דבר הניתן להיגנב, בלי הסכמת הבעל, במרמה ובלי תביעת זכות בתום לב, כשהוא מתכוון בשעת הנטילה לשלול את הדבר מבעלו שלילת קבע, או בהיותו מחזיק כדין דבר הניתן להיגנב, בפקדון או בבעלות חלקית, הוא שולח יד בו במרמה לשימושו שלו או של אחר שאינו בעל הדבר. הגונב, דינו מאסר שלוש שנים."
"נדהמנו לגלות שעשיתם צעד פזיז, שמבזה ומפר את חוזי העבודה שחתמנו אתכם בצורה בוטה ובלתי חוקית, בנוסף להפרות יסודיות של הזכויות שלנו כעובדים כשהתעלמתם במהלך השנים שפנינו אליכם. האם אתם הייתם מוכנים לעבוד תחת תנאים מבישים אלו? האם הייתם נותנים לילדים שלכם לעבוד תחת ניצול שכזה? יש לנו את הזכות החוקית הבלתי מעורערת, לפנות אליכם ולתקן את הליקויים בזמן שאנו נקבע לכם. אם לא נקבל תגובה אנושית הולמת, נבצע שביתה ולא נגיע למשמרות ולעמדות. רק כך תבינו את הרצינות והנחישות שלנו".
מהאוניברסיטה העברית נמסר בתגובה: "האוניברסיטה מעכבת לחברת סער כ-350,000 שקלים עד לסיום הבדיקה על ידי רואה חשבון שמונה על ידי האוניברסיטה במיוחד לעניין זה.
"אם יתברר שאכן יש הפרות של זכויות העובדים, האוניברסיטה לא תהסס לנקוט את כל האמצעים שעומדים לרשותה על פי החוזה לרבות חיוב החברה בפיצויים, ביטול ההסכם עם החברה, במידה והעובדים לא יקבלו את מלוא הזכויות המגיעות להם.
"האוניברסיטה רואה בחברת סער הגורם האחראי להסדרת העניין כלפי המאבטחים ומצפה ממנה לתת מענה מידי לתלונות המאבטחים ולהמשיך ולספק לאוניברסיטה את השירות לו התחייבה. ראוי להדגיש שהאוניברסיטה קבעה במכרז שכר לשעה למאבטחים שהוא גבוה מהמקובל במשק ומשלמת עבור שירותי השמירה לחברת סער בהתאם".
עד כה לא התקבלה תגובת סער ביטחון.
המידע הראשוני הגיע באמצעות האי-מייל האדום.