שתף קטע נבחר
 

ארה"ב: הבנקים משלמים על נזקי המשבר

הבנקים בארה"ב ישלמו 45 מיליארד דולר בפרמיות לקרן לביטוח פקדונות, האחראית להצלת בנקים קורסים. עוד הוחלט כי הבנקים לא יוכלו עוד לחייב חשבון במשיכת יתר מבלי ליידע את הלקוח על גובה העמלה שתיגבה ממנו

הבנקים בארה"ב ישלמו ל-FDIC סכום של 45 מיליארד דולר בפרמיות, כדי למלא מחדש את הרזרבות של קרן הביטוח לפקדונות, האחראית בין היתר על הצלת בנקים שקרסו בעקבות המשבר.

 

דירקטוריון ה-FDIC הצביע ביום ה' על אישור הקדמת הפרמיות בשלוש השנים הקרובות. נוכח הכלכלה המקרטעת והעלייה בחדלויות הפירעון על הלוואות, קרסו 120 בנקים בארה"ב מתחילת השנה ועלו לקרן הביטוח כ-28 מיליארד דולר.

 

כדי לא לפגוע במוסדות פיננסים קטנים, הסכימה FDIC לוותר לאותם מוסדות אם תשתכנע שהתשלום יאיים על יציבותם. הקרן מצפה לעלויות של 100 מיליארד דולר כתוצאה מקריסת המוסדות הפיננסים על פני ארבע השנים הקרובות. זו הפעם הראשונה שהקרן מבקשת תשלום מוקדם של פרמיות.

 

הקרן החזיקה ברזרבות של 10.4 מיליארד דולר בסוף יוני - הרמה הנמוכה ביותר מאז 1992 - ומאז עברה לגירעון.

 

הפד לבנקים - דווחו לפני משיכת יתר

עוד הוחלט היום, על ידי הבנק הפדרלי המרכזי, כי הבנקים בארה"ב יצטרכו לקבל את הסכמת הלקוחות לפני שייגבו מהם עמלות גבוהות על משיכות יתר בכספומט ובכרטיסי חיוב.

 

החוק החדש צמח לאחר תלונות של צרכנים, חברי קונגרס ורגולטורים אחרים לפיהם עמלות על משיכת יתר אינן הוגנות מאחר שרבים סבורים שההוצאה העודפת אינה מחייבת אותם בעמלות נוספות.

 

במקום להגביל את היקף המשיכה לכמות יתרת הזכות, הבנקים אפשרו עד כה ללקוחות לבצע עסקאות ואז גבו עמלות של בין 25 ל-35 דולר. עבור רכישות קטנות, כמו כוס קפה למשל, העמלה עשויה להיות גבוהה מהסכום המקורי של העסקה.

 

לפי החוק החדש שייכנס לתוקף בתחילת יולי, הבנקים יצטרכו ליידע את הלקוחות על שירותי משיכת היתר ולקבל את אישורם לשירות. אם הצרכן לא יסכים לשירות, כל עסקה שלא תהיה מגובה ביתרת זכות תידחה.

פורסם לראשונה 12/11/2009 21:24

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים