שתף קטע נבחר

 

נלחמים באלכוהול: הסברה, גמילה ואכיפה

בשלב הראשון של התוכנית הלאומית לצמצום צריכת האלכוהול, אותה תאשר הממשלה, ייפתח קמפיין הסברה ויעברו חוקים בנושא. אחר-כך יחל שלב האכיפה, האיתור והגמילה

כך נלחמים בשתייה מופרזת של אלכוהול: היום (א') צפויים שרי הממשלה לאשר את התוכנית הלאומית לצמצום צריכת האלכוהול , שתקציבה יעמוד על 27 מיליון שקלים בשלוש השנים הקרובות. 8 מיליון שקלים יועברו באופן מיידי לטובת השקת קמפיין הסברה - שייפנה גם לבני נוער וגם למבוגרים.

 

בשלב הראשון, במקביל לפתיחת קמפיין ההסברה, יאושרו חוקים לצמצום מכירת האלכוהול. השלב השני יכלול בין היתר הוספת מקומות לגמילה מאלכוהול, עבור בני נוער. בנוסף ייערכו

 פעולות לאיתור נערים השותים אלכוהול ברחובות. בשלב זה תקום ועדה בין-משרדית, בה יכהנו מנכ"לים, שאמורה לסכם עבודת מטה ולהגיש את המלצותיה לממשלה בתוך 45 ימים. מנכ"ל המשרד לביטחון פנים יעמוד בראשה ובין חבריה יהיו מנכ"לי משרדי החינוך, הבריאות, הרווחה, הקליטה ועוד.

 

השלב השני של התוכנית יכלול בין היתר גם הקמת יחידות מיוחדות של אזרחים, שעיקר פעילותן תתמקד בהסברה בקרב ילדים ובני נוער. הורים גם יגוייסו לתוכניות הסברה מיוחדות במסגרות פורמליות ובלתי פורמליות .

 

מבין הרשויות, המשתתפות בתוכנית "עיר ללא אלימות", ייבחרו ערים בהן ילדים ובני נוער צורכים הרבה אלכוהול ותופעל תוכנית מיוחדת עבורם. משרד הבריאות יפתח קורס מיוחד, במסגרתו הרופאים ילמדו "רפואת התמכרויות" ומשטרת ישראל תוביל תוכנית אכיפה ממוקדת לטיפול במקומות ממכר של אלכוהול.

 

על פי הנתונים של הרשות למלחמה בסמים ואלכוהול, שליש מבני נוער בני 12-18 ולמעלה מ60% מהצעירים בני 18-21 השתכרו לפחות פעם אחת בחודש האחרון. הממשלה מבטיחה, כי עמידה ביעדי התוכנית תוביל לצמצום מקרי האלימות, עבריינות ופשיעה - לכן שרי האוצר, הרווחה, הקליטה, החינוך והמשפטים תומכים בה.

 

מנתונים נוספים שיוצגו לשרים עולה, כי בשנה האחרונה חלה עלייה במספר התיקים שנפתחו לאלו שמכרו אלכוהול לילדים ובני נוער - מ-349 בשנה שעברה ל-439 השנה.

 רק השנה נתפסו 9,408 נהגים שבדמם רמת אלכוהול הגבוהה מהמותר, ירידה קלה לעומת השנה שעברה.

 

השר לביטחון פנים יזהיר בישיבת הממשלה: "תופעת השכרות והשימוש המופרז באלכהול היא בעיה לאומית. רמת המודעות של הציבור לסכנות הכרוכות בצריכה מופרזת של אלכוהול נמוכה. האלכוהול הינו גורם המחולל עבריינות, אלימות ופשיעה. נדרש מאמץ לאומי מתואם, כולל ומערכתי להתמודדות עם התופעה". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אילוסטרציה
צילום: קובי קואנקס
מומלצים