המדינה לביה"ד: להפסיק את שביתת הקלדניות
הפרקליטות הגישה לבית הדין לעבודה בקשה להורות להסתדרות להפסיק את שביתת הקלדניות בבית המשפט, בטענה שמדובר בשביתת פתע בלתי מידתית ושהמדינה כבר הציעה לקלדניות הצעה ראוייה לשידרוג שכרן ותנאי עבודתן
פרקליטות מחוז תל-אביב עתרה היום (א') לבית הדין האזורי לעבודה בתל-אביב נגד ההסתדרות, בבקשה להפסיק את השביתה שבה פתחו הקלדניות בבית המשפט ביום חמישי שעבר. המדינה ביקשה להוציא צווים ארעיים וקבועים נגד השביתה, בטענה שהיא אינה מידתית.
"הסכסוך בין ההסתדרות והקלדניות ובין המדינה מתנהל מאז שנת 2007", נכתב בבקשת הפרקליטות, "במסגרת הסכסוך ניהלו הצדדים מו"מ ממושך שבמהלכו הועלו מגוון הצעות לשיפור תנאי עבודתן של הקלדניות, שמשמעותו - העלאה בשיעור של כ-25% בשכרן.
"הקלדניות הפסיקו את המו"מ ביום ה' בשעה 1:00 לפנות בוקר, והכריזו על שביתה כללית, וזאת חרף ההצעות וההתקדמות שחלה במו"מ. הסוגיות היחידות שנשארו במחלוקת הן אותן סוגיות שבהן מבקשת ההסתדרות בשם הקלדניות הטבות מעבר למקובל אצל עובדי מדינה מאותו הסוג. דבר שאינו מוצדק, מביא להפרת האיזון וצפוי לגרור תביעות שכר חדשות בקרב אותן קבוצות, ולכן לעניין זה המדינה לא נעתרה".
עוד טוענת המדינה כי לא ניתנה לשביתה הודעה מוקדמת; כי השביתה הינה בלתי מוגנת, בהתאם להוראות חוק יישוב סכסוכי עבודה; כי עילת השביתה היא כלכלית באופן מובהק; כי ההסתדרות מסרבת לקיים כל מהלך של הידברות עם המדינה, אף שהאחרונה ביקשה לעשות כן יותר מפעם אחת ואף הצעות ראויות העונות על דרישות השיבה.
בכתב התביעה מפורטת רשימת ההטבות שהוצעו לקלדניות במסגרת המו"מ: מינוי 750 הקלדניות, שכיום מועסקות בחוזים אישיים, לעובדות מדינה קבועות; שדרוג משרות לקלדניות; השלמת משרות של קדלניות ממשרה חלקית למשרה מלאה; הענקת רכב אישי לכל כל קלדנית בעלת ותק של 5 שנים ומעלה; העלאת שכר העידוד המקסימלי של הקלדניות מ-20% ל-25%; מתן הדרכה אינטנסיבית לקלדניות עד שתצבורנה שעות השתלמות המזכות בגמול השתלמות א'; הקמת מינהלת שתפקידה יהיה ליתן טיפול לקלדניות בנושאי רווחה, טיפול בפרט, ארגונומיה והשתלמויות; מתן פיצויי פרישה מוגדלים, חודשי הסתגלות ומענק פרישה לקלדניות שיפרשו מעבודתן מטעמי בריאות.
מההסתדרות נמסר כי ההסתדרות תייצג את הקלדניות בבית הדין, וכי היא מקווה שבית הדין יכיר של בזכות הקלדניות לשבות ולהיאבק על זכויותיהן.