עובדי ההוצאה לפועל שוקלים סכסוך עבודה
העובדים דורשים כי התוכנית לאיחוד לשכות תתואם איתם, וכי יקבלו תמורתה 16.5 מיליון שקל. העובדים פנו להסתדרות בבקשה להכריז על סכסוך עבודה
לפני כשנה העלו ברשות האכיפה והגבייה את הרעיון לסגור שבע מתוך 26 לשכות, ולאחדן ללשכות אם אזוריות. האיחוד יצריך מעבר של 20-30 עובדים ללשכות האם. בכל בית משפט שבאזורו לא תהיה לשכה של הוצאה לפועל תהיה עמדת שירות של פקיד אחד, לצורך פתיחת תיקים ותשלומים.
בפגישת הוועד הארצי של עובדי ההוצאה לפועל, בשבוע שעבר, הוחלט להתנגד לאיחוד כל עוד לא יינתן מענק של 30 אלף שקל לכל אחד מ-550 העובדים, ויובטח כי הצעדים ייעשו בתיאום עם הוועד.
יו"ר הוועד, אלי אלבס, אמר ל"כלכליסט": "משרד המשפטים והנהלת ההוצאה לפועל מתחילים ליישם תוכנית ללא התייעצות עם העובדים וללא מחשבה על פיצוי. איחוד לשכות יוביל לשינוע של עובדים, שיצטרכו לנסוע מרחקים גדולים כדי להגיע לעבודה. מדובר בפגיעה מהותית בעובדים".
דוד מדיוני, מנהל רשות האכיפה והגבייה (הממונה על ההוצאה לפועל), טוען כי כל שינוי בתנאי התעסוקה של העובדים ייעשה על פי כללי נציבות שירות המדינה.
"המטרה היא לייעל את הליכי האכיפה והגבייה ולרכז את כל המשאבים בלשכות שיש בהן נפח פעילות הולם", אמר. "זו היסטריה על משהו שעוד לא נולד. בכל מקרה, כל שינוי לא ייעשה מכאן לעכשיו, כי בניית לשכות חדשות טעונה אישור של ועדת החוקה".