שתף קטע נבחר

 

מי מושחת יותר - הכנסת או העיריות?

סקר "מדד השחיתות" מצביע גם השנה על אמון ציבורי מועט במוסדות השלטון. למפלגות התדמית הגרועה מכולם

מושחתים, אבל פחות - זו אולי הנחמה היחידה שניתן להפיק מהנתונים העגומים של סקר "מדד השחיתות" לשנת 2009, שלפיו "זוכים" גופי השלטון בישראל לתדמית הגרועה ביותר מבין מוסדות המדינה. הנתונים נאספו לקראת "כנס שדרות לחברה" שייפתח הבוקר (יום ג') במכללת ספיר.

 

67% מהציבור בישראל מגדירים את רמת השחיתות הכללית של השלטון בישראל "גבוהה" עד "גבוהה מאוד". יחד עם זאת, נשמר מקום לאופטימיות, בהתחשב שמדובר בירידה של 5% מהנתון המקביל אשתקד.

 

בעיני 61% מהציבור נתפסות המפלגות ככאלו המתנהלות בצורה מושחתת ביותר. אחריהן בדירוג - הכנסת עם 39%, ואחר כך, בפער קטן, משרדי הממשלה, עם 37%.


המפלגות והכנסת. נחשבים למושחתים ביותר (צילום: שלומי כהן)

 

גופים נוספים הנחשבים למושחתים הם הרשויות המקומיות (34%), חברות כח אדם (32%), ההסתדרות וועדי עובדים (28%), המשטרה (26%) ואמצעי התקשורת והבנקים (25%).

 

יחד עם זאת, ממשיך צה"ל לזכות לאמון רב יחסית, וכך גם כלל מערכת הביטחון ומערכת הבריאות. הנתונים המלאים של הסקר - שערך מכון "מאגר מוחות" - יוצגו היום ב"כנס שדרות לחברה" במכללת ספיר.

 

הכי גרוע: שימוש בכספי ציבור 

על פי הסקר, מהווה שימוש בכספי ציבור למטרות אישיות למעשה החמור ביותר ברמת השחיתות, עם 86% שרואים בו ככזה. אחריו - קבלת כסף או טובת הנאה (83%) ובהמשך - קידום קרובים שאינם מתאימים לתפקיד.

 

אלוף (מיל') עוזי דיין, נשיא "כנס "שראל-שדרות לחברה", אמר עם פרסום הנתונים: "הסקר מראה כי השחיתות השלטונית היא אויב הציבור מספר אחת. רובו המכריע של הציבור הישראלי אומר שהשחיתות של ראשי השלטון היא הגורם העיקרי המפריע לו להיות גאה במדינתו". לדבריו, מחבר קו ישר "בין שחיתות פוליטית לאטימות שלטונית שמביאה למינוי אנשים לא ראויים לתפקידי מפתח משיקולי חברות ואינטרסים פוליטיים אישיים ולהזנחת החברה הישראלית" .

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דובר צה"ל
צה"ל. הכי פחות מושחת
צילום: דובר צה"ל
מומלצים