שתף קטע נבחר

 

השמרנים זועמים: אובמה השתחווה בפני קיסר יפן

בפעם השנייה השנה בחר נשיא ארצות הברית להשתחוות בפני מנהיג זר - ובימין האמריקני מנצלים את ההזדמנות כדי לתקוף אותו. "כמה נמוך אפשר לרדת?", הם שואלים

נשיא מתרפס, או פשוט מנומס? פרשנים שמרנים בארצות הברית ביקרו בחריפות את הנשיא ברק אובמה, על כך שהשתחווה בפני קיסר יפן אקיהיטו בביקורו במדינה בתחילת השבוע.

 

זו אינה הפעם הראשונה שבה מופנים לעבר אובמה חיצי ביקורת בשל ניסיונותיו לברך מנהיגים לפי כללי הטקס המקומיים. מוקדם יותר השנה סערו הרוחות בארה"ב לאחר שכלי תקשורת דיווחו כי הנשיא קד קידה עמוקה לפני מלך סעודיה עבדאללה.

 

העיתון השמרני "וושינגטון טיימס" כתב אז כי "מעשה כזה של קידה עמוקה מסורתית, מתאים יותר לנתיני המלך - לא למי ששווה לו במעמד. אין תקדים לכך שנשיאי ארה"ב השתחוו לסעודי או למלך אחר". הבית הלבן הסביר בעקבות התקרית כי אובמה, הגבוה יותר מהמלך הסעודי, פשוט התכופף לעברו כדי ללחוץ את ידיו של עבדאללה בשתי ידיו.


 

הנשיא משתחווה. לפחות הקיסר מרוצה (צילום: רויטרס)

 

ההשתחוות הנוכחית מגיעה על רקע תקופה מתוחה בפוליטיקה האמריקנית, שבה נראה שהשמרנים ינצלו כל הזדמנות לבקר את התנהגותו של הנשיא על רקע התנגדותם למדיניות שהוא מנהיג - בענייני הפנים וביחסי החוץ.

 

סטודנטים רפובליקנים באוניברסיטת קונטיקט החליטו להמחיש את כניעותו של הנשיא והעלו לאוויר סרטונים שבהם נראים מנהיגי העולם לוחצים את ידו של הקיסר היפני מבלי לקוד קידה. אנדרו מלקולם הימני כתב באתר העיתון "לוס אנג'לס טיימס": "כמה נמוך יהיה מוכן אובמה לרדת עבור משפחות המלוכה של העולם?".

 

דובר מחלקת המדינה, איאן קלי, אמר כי הקידה נועדה בסך הכל להיות "סימן של כבוד". מחלקת המדינה האמריקנית, המייעצת לנשיאים ולדיפלומטים המגיעים לטקסים רשמיים מעבר לים, מעודדת אותם להיות מודעים למסורות המקומיות על מנת לכבד את עמיתיהם.

 

למרות הביקורת מימין, אובמה אינו הנשיא הראשון שבחר להשתחוות בפני קיסר יפן. קדמו לו הנשיא לשעבר ביל קלינטון, שכמעט השתחווה לקיסר וכונה "נשיא כנוע" בשל כך, ואפילו ריצ'רד ניקסון, שהשתחווה לקיסר הירוהיטו, למרות ששלט ביפן בימי המתקפה על פרל הרבור ב-1941.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הנשיא משתחווה (אולי) בסעודיה
צילום: AP
מומלצים