שתף קטע נבחר

 

למרות לחץ ארה"ב: אושרה הרחבת שכונת גילה

ב"ידיעות אחרונות" פורסם הבוקר על הדרישה החדשה שהציג השליח מיטשל - אחרי ששמע על המהלך הצפוי. הוועדה המחוזית אישרה עוד 900 יחידות דיור בדרום ירושלים ובשכונה שמעבר לקו הירוק: "ארצות הברית היא לא פקטור", אמר ל-ynet אחד מחברי הוועדה

הלחץ האמריקני בנושא הבנייה במזרח ירושלים עלה עוד מדרגה - אבל בישראל לא מראים סימני התקפלות. על רקע הדרישה החדשה להפסקת הבנייה בשכונת גילֹה, אישרה בצהריים (יום ג') הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה את הרחבת שכונת גילה ודרום ירושלים, והקמת 900 יחידות דיור חדשות בשכונה.

 

"זה שארצות הברית מתנגדת או לא זה לא פקטור. אנו לא עוסקים בפוליטיקה הזו", אמר ל-ynet אחד מחברי הוועדה. "על פי המקובל כרגע השטח הזה הוא שטח ירושלמי וישראלי,

 לפיכך חל שם חוק התכנון והבנייה הישראלי והוועדה חייבת לדון בתוכנית". עם זאת, הוא הדגיש שמדובר רק בראשיתו של הליך ביורוקרטי ממושך.

 

הבוקר פורסם ב"ידיעות אחרונות" על המחלוקת החדשה, בעקבות דרישה שהעלה אמש השליח האמריקני המיוחד למזרח התיכון, ג'ורג' מיטשל, בפגישתו בלונדון עם שליחי ראש הממשלה. הוא דרש מהם לעצור את הבנייה בשכונה, שנמצאת מעבר לקו הירוק, אחרי שקיבל לדבריו מידע על האישור הצפוי.

 

מלשכת ראש הממשלה מסרו לעיתון בתגובה כי "מדובר בהליך שגרתי שמתקיים בוועדה המחוזית", והדגישו ש"שכונת גילה היא חלק אינטגרלי מירושלים המאוחדת, ואין הבדל בין בנייה שם לבנייה בתל אביב או בחיפה".

 

"החוק הישראלי אינו מפלה בין יהודים לערבים"

התוכנית המתארית אושרה בוועדה ללא כל התנגדות. לאחר שלב התיקונים, היא תועבר למשך 60 יום ל"הפקדה" שבמהלכה יוכל הציבור להגיש התנגדויות - ואז צפוי להתחדש הלחץ מכיוון הפלסטינים, האמריקנים וארגוני שמאל. "זה סיפור ארוך, אני לא רואה שם בנייה בחמש השנים הקרובות", אמר חבר הוועדה.

 

על עצם קיום הדיון בנוגע ליחידות הדיור החדשות נודע לחברי הוועדה בתחילת השבוע שעבר. "הבעייתיות היחידה שהייתה היא שהרחבת השכונה היא על מה שמוגדר היום כשטח פתוח בשולי פארק גילה", הוא הסביר. "מדובר באזור עם בעיית טופוגרפיה קשה אשר מציבה אתגרים ובעיות לתכנון ולביצוע. האזור יועד בזמנו לפיתוח והושקע בתוכנית עמל רב על מנת להתמודד עם הבעיות הללו".

 

ראש העיר ירושלים, ניר ברקת, מחה על דרישת האמריקנים והכריז כי לא ייתן את ידו להפסקת הבנייה - ליהודים או לערבים. "החוק הישראלי אינו מפלה בין יהודים לערבים ובין מזרח למערב. הדרישה לעצור את הבנייה ליהודים בלבד אינה חוקית - גם בארה"ב. עיריית ירושלים תמשיך לאפשר לבנות בכל חלקי העיר, ליהודים ולערבים על פי דין אחד", אמר.

 

שר הפנים, אלי ישי, אמר בתגובה כי "הדרישה להקפיא את הבנייה בגילה היא כמו (דרישה) להקפיא בנייה ברחביה, בית הכרם או כל שכונה אחרת במרכז ירושלים. לא ניתן לעצור את הבנייה בירושלים".

 

מנגד, בתנועת "שלום עכשיו" מתחו ביקורת על החלטת ועדת התכנון. "אישור התוכנית, דווקא עכשיו,

 בשיא המאמץ האמריקני לחידוש המשא ומתן, מהווה פרובוקציה של נתניהו, שנועדה להביך את ממשל אובמה ולמנוע התקדמות. כמו במקרה של שייח ג'ראח, נתניהו שוב חושף את פניו - ומוכיח שהוא סרבן השלום האמיתי", נמסר מהתנועה.

 

בתחילת העשור, אז הפכה גילה לאחד מיעדי התקיפה במסגרת אינתיפאדת אל-אקצה, התעורר ויכוח בתקשורת העולמית סביב מעמדה של השכונה, שנבנתה על אדמות שנכבשו במלחמת ששת הימים וסופחו לירושלים. בעקבות לחץ של קבוצות פרו-ישראליות, הורו מנהלי רשת CNN האמריקנית לחדול מהתואר "התנחלות" ולכנות אותה בשם "שכונה יהודית".

 

בהכנת הידיעה השתתפה אפרת וייס
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יעקב סער, לע"מ
מרחיבים את גילה (ארכיון)
צילום: יעקב סער, לע"מ
מומלצים