שתף קטע נבחר

בכל הכוח: נקבת אוח עיטי תשושה שבה לטבע

נקבת אוח עיטי, דורס הלילה הגדול בישראל, נמצאה חלשה וללא יכולת תעופה בצפון הארץ. לאחר שהובאה לטיפול בבית החולים לחיות בר, היא שוקמה ושוחררה בחזרה לטבע

נקבת אוח עיטי הגיעה לטיפול בבית החולים לחיות בר של רשות הטבע והגנים והספארי ברמת-גן, לאחר שנמצאה על ידי שי קורן, פקח הרשות בפארק אשכול, בצפון הארץ, כשהיא מוטלת על האדמה ללא יכולת תעופה.

 

קורן הביא אותה לטיפול במרפאה, שם העניקו לה טיפול ראשוני. "במהלך הבדיקה אנחנו מנסים לאתר פגיעות בגוף החיה, גם אם היא נראית בריאה במבט ראשון", אומר ד"ר יגאל הורוביץ, מנהל בית החולים. "החיות הן אלופות בהסתרת פציעות. ברגע שאתה מפגין חולשה בטבע, אתה לא שורד".

 

ד"ר אריאלה רוזנצוויג, וטרנירית בבית החולים, מוציאה בזהירות את האוח מארגז הקרטון ומניחה אותה על שולחן הטיפולים. צמד הווטרינרים מזהים כמות גדולה של טפילים בגופה ובפניה של נקבת האוח. הורוביץ אוחז בגופה וברגליה של האוח על מנת שניתן יהיה לטפל בה ורוזנצוויג שולה בעזרת פינצטה את הטפילים.
 
"הטפילים לא מהווים סכנה קיומית לאוח, אבל אין ספק שהם מכבידים על תפקוד המערכת", מציינת רוזנצוויג. לאחר מספר דקות בהן פישפשו צוות הרופאים בין נוצות האוח, הצטברה ערימה גדולה של טפילים אפורים.
 
 
"עכשיו הגיע הזמן לצלם אותה כדי שנוכל לזהות שברים או פגיעות ירי שעשויים להסביר מדוע היא לא מצליחה לעוף", מסבירה רוזנצוויג. מכשיר הרנטגן הגדול מוכנס אל המרפאה והנוכחים מתפנים מהמקום.

 

צוות הווטרינרים מביטים בצילום של האוח על גבי מסך המחשב ולא מאבחנים שברים או פגיעות שאמורות למנוע מדורס הלילה לעוף. בהמשך האוח זוכה לסדרת בדיקות דם, טיפול תומך בדמות מתן נוזלים וטיפול נגד תולעים.

 

האוחים הם דורסי הלילה הגדולים ביותר בישראל. הם צדים כמויות גדולות של בעלי חיים מדי לילה ובמהלך תקופת הקינון, בזמן שהנקבה דוגרת, הזכר יוצא לחפש מזון. התעופה שלהם חשאית והם לא בוחלים להרוג כל דבר שזז, החל מעורבים, דורסים אחרים ואף מתמחים בציד ינשופי עצים, תנשמות ובזים מצויים.

 

כתבות נוספות בנושא:

 

"זהו עוף חזק עם רגליים אימתניות. אנחנו משתדלים לטפל באוח ביעילות ובזריזות כדי לצמצם עד כמה שאפשר את המפגש שלו עם בני אדם. זו חיית בר שצריכה לפחד מאיתנו בסופו של דבר", היא מסבירה, מרימה את נקבת האוח משולחן הטיפולים ויוצאת מהמרפאה לעבר תאי האישפוז של החיות. "אני מפעילה הרבה כוח כדי לתפוס אותה ואם היא רוצה היא יכולה להשתחרר. יש לה רגליים אימתניות ומקור חזק. לא מומלץ להרגיש אותם בפעולה".

 

דלת חדר האישפוז נפתחת ואוח עיטי נוסף פצוע משקיף על האורחים החדשים במתחם. רוזנצוויג מניחה את נקבת האוח בעדינות על הרצפה המרופדת במצע קשה רך והדורס ממהר להתרחק ממנה, תוך הפגנת נוכחות מרשימה.

 

לאחר מספר ימי אישפוז בבית החולים, נקבת האוח נבדקה ונמצאה בריאה. "היא כנראה היתה תשושה מאוד", מסכם הורוביץ. "לא מצאנו בעיה רפואית שתמנע ממנה לעוף ובתום בדיקת כישורי התעופה שלה, היא נמצאה כשירה לשוב בחזרה לטבע".
 
צילום: רועי תורג'מן

 


 

 

מצאתם חיית בר פצועה? צרו קשר עם הגורמים הבאים: מוקד הסביבה של רשות הטבע והגנים: 6911* >> ד"ר רונה נדלר: 057-8842263 (מירס: 96*77*2000) >> עינת מטלון במרפאת בית החולים בספארי בר"ג: 057-8663920, 03-6305322

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נמצאה חלשה על האדמה בצפון. אוח עיטי
צילום: רועי תורג'מן
שולים טפילים
צילום: רועי תורג'מן
האוח ניחן לא רק בעיניים גדולות, אלא גם בשמיעה מצויינת
צילום: רועי תורג'מן
נראית כמו בובה, אך מדובר בטורף אימתני וגדול
צילום: רועי תורג'מן
מומלצים