אייפקס וקרן הלמן-פרידמן מתמודדות על פסגות
שתי הקרנות מתמודדות על רכישת בית ההשקעות הגדול בישראל מידי קרן יורק לפי שווי של 4-3 מיליארד שקל. קרן אייפקס מובילה כרגע בהתמחרות בין שתי הקרנות. קרן יורק רכשה את פסגות ב-2006 מבנק לאומי תמורת 1.3 מיליארד שקל
קרן אייפקס שבניהולה של זהבית יוסף, וקרן פריווט אקוויטי ניו-יורקית נוספת בבעלות שני מיליארדרים יהודים - הלמן-פרידמן, מתמודדות על רכישת בית ההשקעות פסגות מידי קרן יורק לפי שווי של 4-3 מיליארד שקל.
יורק דורשת עבור בית ההשקעות 800 מיליון דולר. הקרן רכשה את פסגות בספטמבר 2006 מידי בנק לאומי תמורת 1.3 מיליארד שקל, שמחציתם שולמו מקופת פסגות עצמה.
כיום מחזיקה יורק ב-56% מהמניות, כשקרן מרקסטון שמכרה את קופות הגמל של פריזמה לפסגות מחזיקה ב-24% וקרן פליינפילד שמכרה לפסגות את גדיש מחזיקה ב-20% מהמניות. בין שתי הקרנות נערכת בימים אלה התמחרות שבה מובילה כרגע קרן אייפקס, אולם המו"מ איננו סגור.
דו"חות פסגות גמל שפורסמו ב"כלכליסט" חשפו הערכת שווי של 2.68 מיליארד שקל לבית ההשקעות. על פי הערכת השווי שבוצעה על ידי מעריך שווי חיצוני, ערכן של המניות שקיבלה קרן מרקסטון כתוצאה מהעסקה, 24% מבית ההשקעות פסגות, שווה כ-644.7 מיליון שקל.
הערכת השווי בוצעה על בסיס השוואת המכירות הרבעונית אל מול המכירות השנתיות החזויות במודל ה-DFC (תזרים מזומנים עתידי) לשנת 2009. כמו כן, קבע מעריך השווי כי בפעילות תעודות הסל, המטבעות והמוצרים המובנים, שווי ההון העצמי מייצג את שוויו הכלכלי.
מהדו"חות הכספיים של בית ההשקעות פסגות עולה כי הרווח התפעולי בניכוי פחת והפחתות (EBITDA) ב-2008 הסתכם בכ-280 מיליון שקל ואילו הרווח הנקי, שהושפע בין היתר מהפחתות חשבונאיות, הגיע לכ-20 מיליון שקל. ההכנסות הסתכמו בכ-750 מיליון שקל. ברבעון הראשון של 2009 הרווח הנקי הסתכם בכ-17 מיליון שקל ואילו ההכנסות ב-175 מיליון שקל.
יש לציין כי התוצאות אינן כוללות את קופות הגמל של פריזמה, בהיקף של כ-20 מיליארד שקל, שמוזגו לתוך חברת הגמל של פסגות באפריל השנה. קופות הגמל צפויות להניב הכנסות נוספות לבית ההשקעות הגדול בישראל. על פי הערכות פנימיות של בית ההשקעות, בשנת 2009 הרווח הנקי יעמוד על כ-120 מיליון שקל ואילו ההכנסות יסתכמו ב-760 מיליון שקל.
פסגות הוא בית ההשקעות הגדול בישראל ומנהל נכסים בהיקף של כ-120 מיליארד שקל.