"רכישות המט"ח של פישר פוגעות באמינות הבנק"
ארגון המדינות המפותחות, ה-OECD, טוען כי מדיניות רכישות הדולרים עלולה ללבות את האינפלציה במשק. ה-OECD מותח ביקורת גם על מדיניות הפחתת המסים של רה"מ נתניהו וצופה כי המשק הישראלי לא יצמח השנה, אך יעבור לצמיחה ב-2010
מדיניות רכישות המט"ח של נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, עלולה ללבות אינפלציה ולפגוע באמינות הבנק המרכזי, כך קובע היום (ה') דו"ח מיוחד של ארגון המדינות המפותחות, ה-OECD. "התערבותו המתמשכת של הבנק המרכזי במסחר במט"ח מגבירה את הלחצים האינפלציוניים במשק".
גם מדיניות הפחתת המיסים של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, זוכה לביקורת מצד הארגון, הטוען כי העיתוי שלה לא נכון. כלכלני הארגון מעריכים כי המשק הישראלי יתקשה לעמוד ביעד הגרעון ל-2011 בעקבות הפחתת שיעורי המיסוי הפרטי ומס החברות.
חזרה לצמיחה ב-2010
הארגון, המאגד את 30 המדינות המפותחות בעולם, מיישר קו עם בנק ישראל וגם הוא צופה כי המשק הישראלי ירשום השנה יציבות בצמיחה לעומת השנה שעברה (0% גידול בתוצר). תחזית זו תואמת את אומדני הצמיחה שפרסמה השבוע הלמ"ס שהצביעו על צמיחה בשיעור שנתי של 2.2% ברבעון השלישי של השנה, בהמשך לצמיחה של 1% ברבעון הקודם וירידה בתוצר של 3.2% ברבעון הראשון.
בתחזית החצי שנתית שלו למדינות הארגון ולמדינות נבחרות בעולם, שפורסמה היום, צופה עוד ארגון ה-OECD, כי בשנת 2010 יעבור המשק הישראלי לפסים של צמיחה והתוצר יגדל בשיעור ריאלי של 2.2%. גם כאן דומה תחזית הארגון לזו של בנק ישראל, הצופה בשנה הבאה צמיחה של 2.4%. כלכלני ה-OECD צופים עוד, כי בשנת 2011 יגביר המשק הישראלי את פעילותו ויצמח בשיעור גדול יותר של 3.3%.
יצוא וייבוא: יקטנו השנה, יגדלו בשנה הבאה
להערכת כלכלני ה-OECD, סך ייצוא הסחורות והשירותים של ישראל יקטן השנה בשיעור ריאלי של 12.8%, וישוב ויגדל בשיעור של 6.8% בשנה הבאה. סך הייבוא הישראלי צפוי להערכתם לקטון השנה ב-14.9%, ואילו בשנת 2010 הוא ישנה כיוון ויגדל ב-10%. הצריכה הפרטית תרשום השנה גידול אפסי של 0.1%, אולם כבר בשנה הבאה היא תגדל ב-2.6% ובשנת 2011 היא תגדל ב-3.3% נוספים.