שרים לנתניהו: צריך יותר מועמדים ליועמ"ש
ראש הממשלה הודיע לשרי הליכוד, כי הממשלה תבחר את היועץ המשפטי לממשלה על סמך הצעותיו של שר המשפטים. השר נאמן גילה כי הוועדה לאיתור היועץ לא ניהלה פרוטוקולים, למרות בקשתו. השרים קראו להרחבת מספר המועמדים
תסבוכת בחירת המועמדים לתפקיד היועץ המשפטי לממשלה לא תמה, וייתכן שהשיא עוד לפנינו: שרים בליכוד אמרו הבוקר (יום א') לראש הממשלה, בנימין נתניהו, כי בעקבות פיזור הוועדה לאיתור היועץ המשפטי לממשלה, יש לאפשר ליותר מועמדים להתמודד, מאשר לארבעת המועמדים עליהם הצביעו חברי הוועדה - מבלי שהגיעו להסכמה.
נתניהו אמר בישיבת שרי הליכוד כי בשל התפזרות הוועדה לאיתור יועץ משפטי, הממשלה תיישם מנגנון פעולה, במסגרתו שר המשפטים הוא זה שמציע המועמד לתפקיד. נתניהו ביקש משר
המשפטים, יעקב נאמן, לבדוק לפני הכל את ארבעת המועמדים שקיבלו שלושה קולות בוועדה. נאמן גילה בישיבה כי הוועדה לא ניהלה פרוטוקולים, למרות שביקש זאת.
ארבעה מועמדים קיבלו שלושה קולות: עו"ד יהודה ויינשטיין (שזכה לתמיכתם של משה נסים, ח"כ יריב לוין ואייל רוזובסקי), פרופ' ידידיה שטרן (תיאודור אור, אייל רוזובסקי ואייל בנבנישתי), פרופ' דפנה ברק-ארז (תיאודור אור, אייל רוזובסקי ואייל בנבנישתי) ועו"ד צבי אגמון (תיאודור אור, אייל רוזובסקי ואייל בנבנישתי).
לפי שעה, לא כולם אוהבים את העובדה שרק ארבעה מועמדים יעמדו לבחירה. השרה לימור לבנת תמכה ברעיון לאפשר ליותר מועמדים להתמודד על התפקיד. השר גלעד ארדן מתח ביקורת חריפה על פסילתם של שאר המועמדים. לדבריו, "חלק מהפסילות בוועדה היו בגלל שייחסו שיוך כזה או אחר למועמדים שנפסלו".
ארדן הוסיף ואמר, כי "לא יכול להיות שהשופט סולברג יהיה פסול רק בגלל שהוועדה פסלה אותו. ברגע שאף אחד לא עמד בדרישות, לא יכול להיות שרק מי שקיבל יותר קולות יהיה מועמד. צריך שכל ה-11 יהיו מועמדים. צריך לשקול את כולם".
לפני ישיבת הממשלה התייחסו גם שרים נוספים לנושא. שר התשתיות, עוזי לנדאו, אמר: "אין מקום לוועדה כזו בכלל, אבל אני לא רוצה להוסיף שמן למדורה.
צריך ליצור בציבור תחושה של אמון במערכת. הוועדה האחרונה לא הוסיפה לכך, ואף גרעה מזה. צריך להרגיע את הנושא". השר מיכאל איתן הוסיף: "אין צורך להקים ועדה חדשה, משום שגם זו לא בטוח שהיא תגיע לפיתרון. הממשלה יכולה להגיע לפיתרון ולהחלטה נאותה בנושא".
בניגוד לעמדת שרי הליכוד, שר הביטחון, אהוד ברק, אמר בשיחה עם שרי העבודה כי יתמוך בבחירת היועץ המשפטי, בכפוף לכמה תנאים: "הבחירה באופן הזה היא חד פעמית - היועץ הבא ייבחר על-ידי ועדה - והיועץ יתמנה מבין הארבעה שנבחרו". בנוסף, דורש ברק כי היועץ החדש יתמנה לכהונה מלאה ללא פיצול בסמכויותיו, אלא אם כן תחליט הממשלה אחרת בעקבות ועדה מיוחדת לבדיקת סמכויות היועץ.