האוצר יקל על נפגעי תאונות בתביעות ביטוח נכות
על פי הנחיות המפקח על הביטוח, תקופת התיישנות של שלוש שנים בתביעות ביטוח נכות, תיספר החל מהיום בו יתברר כי המבוטח הוא בעל נכות כלשהי ולא מהיום בו קרתה התאונה. הממונה על הביטוח במשרד אוצר: "ההנחיות ייטיבו עם המבוטחים ויאפשרו להם מסגרת זמן הוגנת יותר להגשת תביעה"
המפקח על הביטוח, ידין ענתבי, פרסם היום (א') טיוטת הנחיות בדבר המועד שבו רשאיות חברות ביטוח לטעון להתיישנות התביעה בפוליסה הכוללת כיסוי ביטוחי לנכות שנגרמה כתוצאה מתאונה או מחלה, למשל כאשר מדובר בביטוח תאונות אישיות או בביטוח נכות מתאונה.
ככלל על פי החוק, תקופת ההתיישנות לצורך הגשת תביעה לבית משפט לתשלום תגמולי ביטוח היא שלוש שנים מהיום שהתרחש מקרה הביטוח. במידה שחלפה תקופת ההתיישנות, חברת הביטוח רשאית לבקש מבית המשפט לדחות תביעה בטענה שהיא התיישנה.
מבוטח בפוליסות מסוג זה שעבר תאונה או התגלתה אצלו מחלה, זכאי לקבל תשלום מחברת הביטוח רק לאחר שהתגבשה נכותו, כלומר מהיום שנסתבר לו כי הוא בעל נכות כלשהי. מכיוון שבמקרים רבים המבוטח מגלה אחרי מועד התאונה או מועד גילוי המחלה כי הוא בעל נכות, עלול להיווצר מצב שתקופת ההתיישנות התחילה בעוד המבוטח עדיין אינו זכאי לקבל תשלום מחברת הביטוח.
כדי לאפשר למבוטח תקופת זמן מספיקה להגשת תביעה לפני שהיא מתיישנת, קבע המפקח בטיוטת החוזר שהופצה היום כי חברות הביטוח יוכלו להעלות טענת התיישנות כנגד המבוטח רק אם חלפה תקופת ההתיישנות מיום התגבשות הנכות (ולא מיום התאונה או גילוי המחלה). ההנחיות יבטיחו שלמבוטחים תהיה מסגרת זמן הוגנת להגשת תביעה.
מספיק זמן להגשת תביעה
צילום: חגי אהרון
מומלצים