מרידור לדין משמעתי: דרש מגאידמק שכר הצלחה
ועדת האתיקה של מחוז ת"א והמרכז בלשכת עורכי הדין תעמיד לדין את עו"ד דן מרידור ואת עו"ד אילן שביט, בעקבות תלונות בהן נטען כי מרידור ביקש מגאידמק לשלם לו בעבור ייצוגו 5 מיליון דולר בונוס במקרה של הצלחה. שביט היה מי שגיבש את הסכם שכר הטרחה
ועדת האתיקה של מחוז ת"א והמרכז בלשכת עורכי הדין בראשות עו"ד אפי נוה החליטה אתמול (ב') להעמיד לדין משמעתי את השר דן מרידור ועו"ד אילן שביט בפרשת מרידור-גאידמק.
לוועדת האתיקה הוגשו בינואר 2009 שתי תלונות נפרדות בנושא: האחת של עמותת אומ"ץ והשנייה מאת עו"ד דן כוכבי. בתלונות נטען כי בהסכם שכר טרחה ממאי 2008 ביקש עו"ד מרידור, באמצעות משרד חיים צדוק, מגאידמק לשלם לו בעבור ייצוגו בשימוע לקראת משפט הלבנת ההון בבנק הפועלים 600 אלף דולר - ועוד 5 מיליון דולר בונוס במקרה של הצלחה.
הצלחה בשימוע פירושה אי־הגשת כתב אישום, והסכם שכר טרחה כזה נטען מנוגד לכאורה לחוק לשכת עורכי הדין, הקובע בסעיף 84(א) כי "לא יתנה ולא יקבל עורך דין בעד שירותו במשפט פלילי שכר טרחה התלוי בתוצאות המשפט".
מרידור עבד במשרד חיים צדוק, שבראשו עומד עו"ד אילן שביט, ושביט היה גם זה שגיבש את הסכם שכר הטרחה.
מנגד טענו מרידור ושביט כי ייצוג בשימוע אינו נחשב חלק מההליך הפלילי, והכוונה ב"הליך פלילי" היא רק להליכים המתבצעים בבית המשפט.
כאמור, אתמול התקבלה ברוב של 2 קולות החלטה של ועדת האתיקה להעמיד את השניים לדין משמעתי. הדיון יתקיים ככול הנראה בפני נשיא ביה"ד המשמעתי של מחוז ת"א, עו"ד ציון אמיר.
עד אילן שביט מסר בתגובה: "קיבלתי בתמיהה גדולה את ההחלטה. אין ולא נפל כול דופי בהתנהלותי ובהתנהלותו של דן מרידור. מדובר בתלונה חסרת בסיס עובדתי ומשפטי, כפי שיובהר במועד קרוב".
עו"ד צביקה אגמון, פרקליטו של השר מרידור מסר בתגובה: "אני סבור שאין בתלונה דבר, לא בפן המשפטי ולא בפן העובדתי. התלונה הזו מיותרת ואנו נפעל לשכנע בכך את חברי בית הדין המשמעתי בלשכת עורכי הדין".