שתף קטע נבחר

שינוי מגמה? גוף זר החל לרכוש דולרים

השער היציג לצמד דולר/שקל נקבע היום ברמה של 3.776, עלייה של 0.372% ביחס לשער היציג מאתמול. לאחר קביעת היציג, החלה לפתע רכישה מתונה של דולרים על ידי גורם מחו"ל שהעלתה את השער לרמה של 3.8 שקלים לדולר. שינוי מגמה?

האם אנו חוזים בשינוי מגמה בשוק המט"ח? למשך חודשים התנהל קרב בשוק, כאשר גורמים המעוניינים לתמוך בהיחלשות הדולר רכשו שקלים על מנת לנטרל את השפעת רכישות הדולרים של נגיד בנק ישראל. היום (ה'), לאחר קביעת השער היציג על רמה של 3.776 שקלים לדולר החלה רכישת דולרים מתונה על ידי גורם זר, אשר העלתה את שער הדולר לרמה של 3.8 שקלים לדולר. 

 

למשך רוב שעות היום המשיך השקל בשלו, ושמר על רמתו הממוצעת לתקופה האחרונה, של 3.76 שקלים לדולר. התחזקות האירו, כאשר הצמד דולר/שקל ללא שינוי מהותי, יצרה עדיפות לצמד אירו/שקל, כאשר האחרון נסחר ברמתו הגבוהה לתקופה האחרונה וברמה של כ-5.7 שקלים לאירו.

 

יצואנים רבים ניצלו את המגמה והמירו פיקדונות קצרי טווח באירו לשקלים. כפי שציינתי השבוע, עדיין לא רואים מגמה ברורה, או מתחדשת, של תיסוף השקל מול הדולר. בסה"כ רצועת המסחר לצמד דולר/שקל נעה בטווח של 3.7795-3.7742, רצועה נאה של כ-1%.

 

סוף לתמריצים באירופה

"תמריצים כלכליים והרחבה כמותית בשוק הכספים, אינם יכולים להימשך עוד". כך לדבריו של אחד מראשי הבנק המרכזי באירופה, ECB, היום בצהריים. הבנק האירופי, צפוי להשאיר את הריבית במרחב גוש האירו על כנה בישיבתו הבאה, אך כאמור, תופחת בהדרגה ההרחבה הכמותית בשוקי הכספים.

 

האירו נחלש קלות מול הדולר לקראת הצהריים ונסחר ברמה של 1.507 דולר לאירו. ההיחלשות מאתמול, לאחר שחצה האירו את רף 1.51, באה משני כיוונים. האחד, ירידות בבורסות העולם - המתאם השלילי של בורסות יורדות, דולר עולה, ממשיך להתקיים. השני, התחזית שהריבית במרחב גוש האירו תישאר, כנראה, ללא שינוי. בסה"כ רצועת המסחר להיום 1.5149-1.5041.

 

מודל פישר: ביפן דוחים בשווייץ מאמצים

הין בשיא של 14 שנה מול הדולר - 86.5 ין לדולר. ההתחזקות הין נבעה בעיקרה, עקב דבריו של בכיר בנקאי, כי יפן אינה מתכוונת, לפחות בינתיים, להתערב בשוק המט"ח. רצועת המסחר לצמד דולר/ין נעה בטווח של 87.48-86.27 ין לדולר. לאחר שנפרצה התמיכה החזקה מחודש אוקטובר השנה וזאת בפעם השנייה מאז חודש דצמבר 2008, אז נסחר הין ברמה של 88, ניכר כי אין תמיכה ממשית כרגע.

 

מצב זה, ברמה הטכנית מביא סוחרים רבים בשוק המט"ח לקחת פוזיציות לונג על הין מול הדולר. אגב, בחודש אפריל שנת 1995, נסחר הין מול הדולר ברמה של 84. מאז ועד השנים האחרונות נסחר מעל 100 ין לדולר.

 

בעוד שביפן נמנעים מלהתערב בשוק המט"ח, הבנק הלאומי השוויצרי דווקא בחר לאמץ היום (ה') את מודל פישר. האחרון החל לרכוש דולרים כאשר השער לצמד פרנק שוויצרי/דולר ירד מרמה של 1 לכיוון של 0.9966 במסחר התוך יומי. המשמעות, פחות פרנקים רוכשים יותר דולרים.

 

במהלך היום, סוחרים רבים בשוק המט"ח הביעו חמתם על התערבותו של ה-SNB, הבנק הלאומי השוויצרי, על התערבותו המוקדמת מדי, כך לטענתם. לאחר ההתערבות שב הפרנק להיסחר ברמה של מעל 1 מול הדולר.

 

הכותב הוא מנהל חדר מצב ואנליסט בחברת שקל אג'יו מקבוצת שקל. יובהר כי האמור במדור אינו מהווה ייעוץ פיננסי פרטני ומקצועי, לא נועד להחליפו, ואינו מהווה המלצה לנקיטת צעדים או להימנעות מהם, באשר כל מקרה ונסיבותיו. ייתכן ובמידע חלו השמטות ו/או טעויות. כל המסתמך על המידע בכל דרך שהיא עושה זאת על אחריותו בלבד.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האם הדולר משנה מגמה?
צילום: IndexOpen
מומלצים